28-05-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Kite Board Open in volle gang

 

Pinksteren staat voor kiteboardend Nederland al jaren gelijk aan het Kiteboardopen in Noordwijk. Dit jaar heeft de KSN alweer voor het achtste jaar een prachtig evenement neergezet op het strand voor hun surfclub. Het KBO heeft in de loop der jaren een vaste traditie opgebouwd van prachtig weer met een super feest op de zondagavond. Beide zijn ook dit jaar weer aanwezig.

De aanwezige kiters kunnen zich inschrijven voor diverse wedstrijden zoals de Rookie contest, Xpression session en met de huidige olympische status van het course racen kon je je ook voor hiervoor inschrijven. Helaas kenmerkt het KBO zich ook als een evenement waarbij de wind vaak matig aanwezig is. Gelukkig steekt er bijna altijd wel een thermisch windje op aan het einde van de middag zodat er door de jeugd gevaren kan worden. Dit was zondag ook het geval rond half 6 werd er voldoende wind gemeten door het NKWV om een Xpression sessie te kunnen gaan starten. Hierbij wordt iedereen tegelijk het water op gestuurd en heb je een uur de tijd voor je beste trick of crash om de jury te overtuigen.

Voor de momenten dat het niet waait zijn er altijd genoeg andere dingen te doen op het strand. Kite Board Open zorgt altijd voor voldoende lekkere muziek op het strand met DJ’s en verschillende bandjes die vanaf de jurytoren optreden en de sfeer er lekker inhouden. Perfect natuurlijk om met een lekker drankje van te genieten.

Mocht je hier niet van houden dan kan je op de hoogte gebracht worden van het nieuwe materiaal qua kite’s/boards en accessoires. De verschillende merken stellen je graag op de hoogte van hun materiaal, dit is zelfs te testen als de mogelijkheid zich aandoet. Verschillende merken hadden ook hun sup’s meegenomen naar Noordwijk voor de test. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, ouders werden overgehaald door hun kinderen om het ook eens te gaan proberen zodat soms hele familie’s tegelijk op het water waren.

Local Ruben Lenten heeft het feest op zondagavond overgenomen om meteen zijn vernieuwde website aan het publiek te kunnen presenteren. Samen met een aantal vrienden wisten ze een topfeest neer te zetten voor het aanwezige publiek.

[nggallery id=22]

 

Beeld en woord: Reinout Smit – Kitesurfpics.nl

 van