Kite en Wingfoil Long Distance Race

Kite en Wingfoil Long Distance Race, Wat en wanneer?

Wie is sneller? Een catamaran, een kitefoiler of toch een wingfoiler? Op 27 (of 28) augustus weten we het! Want de Watersportvereniging Zandvoort organiseert tegelijk met de welbekende NAM-REM race nu ook een Long Distance Race voor kite & wingfoilers.

Kitefoil Long Distance Race 2022

De Race – Kite en Wingfoil Long Distance Race

De precieze afstand wordt een paar dagen vooraf bekend gemaakt. Maar reken er maar op dat het uitdagend wordt! Het idee is dat de race start in Zandvoort, vervolgens via de kust naar Noordwijk gaat en weer terug naar Zandvoort.

Het programma van de Kite en Wingfoil Long Distance Race

08.00 – 10.00 Inschrijfbureau open

10.15 – 10.30 Briefing

+/- 12.00 Start

17.45 – 18.00 Prijsuitreiking

18.30 Buffet open

Voor wie?

Het event wordt geregeld door Watersport Vereniging Zandvoort, maar om mee te doen aan de race hoef je geen lid te zijn van de WVZ. Iedereen is welkom! De enige voorwaarde is natuurlijk dat je kunt kitefoilen/wingfoilen en op de hoogte bent van de voorrangsregels op het water. Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen, we hanteren het vol = vol principe.

Klassementen van de Kite en Wingfoil Long Distance Race

Klasse 1: Matraskites

Klasse 2: Tubekites

Klasse 3: Wingfoilen

Locatie van de Kite en Wingfoil Long Distance Race

Watersportvereniging Zandvoort, Boulevard Paulus Loot 1-Z, 2042 AD Zandvoort

Inschrijfgeld voor de Kite en Wingfoil Long Distance Race

Het inschrijfgeld is € 10,-. Wil je ook blijven eten? Gezellig! Het diner bedraagt € 15,00 per persoon. Je kunt op de dag zelf betalen in het clubgebouw met je pinpas. Wel is het van belang om je vooraf te registreren. Klik hier om je in te schrijven.

Voorwaarde om deel te nemen:

  • Het dragen van een helm tijdens de wedstrijd is verplicht.
  • De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor een goede WA verzekering die kitesurfen dekt.
  • De deelnemer dient altijd de instructies van de organisatie op te volgen.
  • Er mogen op deze dag geen auto’s in de haven komen om te laden of lossen. Dit in verband met de logistiek van alle boten.

Inschrijven voor de Kite en Wingfoil Long Distance Race

Klik hier om je in te schrijven


Voor meer Wingfoil nieuws, wingsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wingfoil magazine #1 en volg ons op Facebook en Instagram! Wil meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van