16-01-2020 - Kitesurfen, Leesvoer

Kite Review Edge V10

Jamie en Sean Overbeek zijn sinds enkele maanden teamriders bij Ozone Benelux. Ze varen met de Ozone Edge V10 en Enduro V2. Het werd dus wel even tijd om hen naar hun mening te vragen over de meest gebruikte kite van de twee – de Ozone Edge V10. Inmiddels is de Edge alweer toe aan de 10e versie, dus hoe verhoudt deze zich tot z’n voorganger de V9.

De Edge V10 is absolute bovenkant van de markt wat big air en race LEI kites betreft. De kite heeft echt gigantische verbeteringen in vergelijking met de V9. De V9 booste al heel goed, maar de V10 gaat nog makkelijker hoger. De stabiliteit is het grootste pluspunt van de V10, in vergelijking met de vorige versie; de kite hangt veel stabieler in de lucht en gaat veel beter om met vlagerige condities. Ook is het loopen met deze kite een hele goede ervaring; de kite gaat mooi en relatief snel rond, en je weet zeker dat je kite je weer opvangt na een loop. Zelfs de 10 meter kan je in goed gepowerde condities loopen. Het Loopen van de Edge vergt echter wel wat ervaring en goed gepowerde condities.

Dus als je hoger op het WOO leaderboard wil komen, of je wilt je loop en airstyle skills verbeteren, dan is dit de kite echt wat voor jou. De Edge benadert met gemak de airtime die je normaal alleen bij foil kites hebt. Zelfs als je niet van de extreme big air houd, is deze kite ook een aanrader als je wilt beginnen met springen, of zelfs alleen maar vaart. Want de kite is zeer stabiel en er zijn weinig andere kites die makkelijker op zulke hoogte loopt.

De V10 is ten opzichte van de V9 sterk verbeterd en heeft door zijn stabiliteit geen last meer van backstall of frontstall. Bij het springen geeft de Edge geleidelijk en gecontroleerd hoogte, je springt hoog en ver en hebt ongelooflijk veel airtime.

Relaunch in de low end blijft wel een uitdaging, maar dat is inherent aan kites met een hoge aspect ratio. De windrange per kite maat is heel groot, je kunt de Edge langer doorvaren in condities waar je bij andere kites allang zou moeten wisselen. De Edge V10 kun je in overpowerde condities aan de rand van het windvenster zetten en toch het gevoel hebben de volledige controle te behouden.

Door alle positieve eigenschappen en een verbazingwekkend goede low end is de V10 ook op de hydrofoil een heerlijke kite.

Lees hier onze review van de Ozone Edge v10 2020!

Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van