27-03-2019 - Kitesurfen, Nieuws

KITE4LIFE Foundation – Hoe een droom een daad werd

De kitesurfsport leidend laten zijn bij het ondersteunen van herstel van kanker. Dat is de ambitie van Baris Soyogul. Persoonlijke ervaringen zijn vaak de drijvende kracht achter een uniek idee of solide concept. De ervaring met zijn ziekte heeft geleid tot de oprichting van Stichting Kite4Life.

Header foto: Flysurfer

Kite4Life

Herstellen op Bonaire klinkt fijn, maar als het niet goed zit in je hoofd na een aantal diagnoses en een operatie, blijft de tunnel ook hier een donkere route naar herstel. Totdat Baris en zijn vrouw de fascinatie voor het kitesurfen ontdekten. Het bracht gevoelens van hoop, vrijheid en trots en bovenal samen weer de goeie energie ervaren op weg naar herstel. Kitesurfen bleek hét middel om het fysieke en mentale herstel te bevorderen.

Terug in Nederland bleek, zelfs aan de Noordzee kust met kou en regen, dezelfde energie vrij te komen. Toen wist Baris het zeker: “Dit moet ik delen met meer mensen. Patiënten en hun partners die op weg naar herstel een sportieve uitdaging aan durven gaan. De pure elementen als wind, water en balans opzoeken zijn zo verslavend dat de endorfine die vrijkomt je krachtiger en positiever maakt. Ik ben het levende bewijs van succes”. Een droom werd daad en Stichting Kite4Life werd opgericht. Een team van experts staat Baris bij en op 25 mei a.s. wordt het eerste event een feit.

Kite4Life

Watersport Vereniging Zandvoort host een kennismakingsevent met de kite sport voor maximaal 25 patiënten met hun directe naasten (partner, vriend, ouder of kind).

Ben je iemand of ken je iemand die niet mag ontbreken op 25 mei a.s.? Stuur dan een mail naar info@kite4lifefoundation.org of meld je hier aan.

Kitesurfen is een middel om je fysieke en je mentale herstel te bevorderen. Zodra je kite wind vangt en je board het water raakt, heb je alle aandacht nodig om de elementen te trotseren. Het beloont je door al je zintuigen te prikkelen en helpt je je dagelijkse zorgen even los te laten.
De trotse ambassadeurs van Stichting Kite4Life zijn Ruben Lenten, Youri Zoon, Lasse Walker, Dylan van der Meij, Steven Akkersdijk, Roderick Pijls en Annabel van Westerop.

Voor meer informatie over Kite4life neem contact op met Baris Soyogul op info@kite4lifefoundation.org of lees de medische onderbouwing hier.

 

 van