02-03-2021 - Kitesurfen, Nieuws

Kite4Life on TOUR

De pieker-pauze, hèt ultieme doel van de Kite4Life

Sinds twee jaar kunnen overlevers van kanker via de Kite4Life Foundation kennismaken met de kitesurfsport. Oprichter Baris Soyogul is het rolmodel van de stichting. Zijn ziekte en herstel stonden aan de basis van deze stichting die sinds 2019 al meer dan 45 deelnemers mocht verwelkomen. Voor het 2021 seizoen hebben zich 36 personen opgegeven en ze hebben nog plek voor 16!

Deelnemers worden verwelkomd vanaf 12 jaar en daar zit volgens de oprichter de crux. Jongere kinderen, net zoals volwassenen, die in aanraking komen met de ziekte omdat ze het zelf of in het gezin ervaren hebben de behoefte aan een pieker-pauze. Speciaal voor deze jonge kinderen lanceert Kite4Life dit jaar Kite4Kids. De deelnemende kitesurfscholen langs de Nederlandse kust stellen mankracht beschikbaar om de kinderen van 12 jaar en ouder met ‘trainer kites’ (lesvliegers) de beginselen van de kitesurfsport bij te brengen. De hiervoor benodigde kites wil de stichting dit jaar doneren en lanceert daarom een crowdfunding actie.

Dit doel staat centraal tijdens Kite4Life on Tour. Op 6 maart start de wandel & fietstour in Zeeland waar vanaf Brouwersdam het startschot wordt gegeven om op 11 maart te finishen in Workum Friesland. Deze 6-daagse brengt oprichter Baris onder andere langs kitesurfscholen, deelnemers en kite professionals om de conversatie over het belang van de pieker-pauze door middel van de kite sport onder de aandacht te brengen. De tour belooft een multimedia geniek verhaal te worden met bijzonder inkijkjes in het leven van Baris en zijn gasten.

Meer lezen over Kite4Life on Tour? Klik hier!


Word abonnee van Soul Magazine zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel hoeft te missen. De nieuwe uitgave van Soul is ook los te bestellen via de Soul Webshop of in de betere boekhandels. Volg Soul Magazine op Facebook en Instagram!

 van