21-05-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Kiteboard Open 23 / 24 / 25 mei 2015

Over twee dagen is het weer zo ver, dan staat het hele pinksterweekend in teken van Kiteboard Open in Noordwijk. Drie dagen lang kun je rondsnuffelen bij de verschillende beachshops en stands van de grote merken, luister je naar de deuntjes van vrolijke surfy bandjes en schudt je de hand met beroemde internationale rijders als Ruben Lenten en Jalou Langeree. Volgens de windvoorspelling zou het dit jaar ook nog eens kunnen gaan waaien, dus als jong talent is het nu tijd om je skills te komen laten zien aan het grote publiek.

Tekst: Tom Visser
Foto’s: Ian Edmundson/ExPix

Het Kiteboardopen wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd ter promotie van onze geweldige sport en Lifestyle. Het is dan ook tot een missie geworden de bezoekers enthousiast te maken voor het kitesurfen en het strand. Ook dit jaar worden er daarom vele clinics aangeboden waar je gratis deel aan kan nemen. De zaterdagavond zal staan het feeling good festival. Er zullen diverse bands in samenwerking met the House of Music optreden, super chill dus!

SH5A2744

Natuurlijk is het evenement ook dit jaar geheel gratis te bezoeken, kun je chillen met de beste kiters uit de wereld. Hebben we tips voor je vakantie trips , check je coolste lifestyle items en geniet je vooral van 3 dagen oer gezellige KBO sferen.

We werken met munten op het KBO, munten worden niet ingewisseld voor geld. Je kunt ze gebruiken bij de cateraar en aan de bar. Heb je muntjes over kun je ze bijvoorbeeld doneren bij de stand van ons goede doel Mentelety foundation

Wedstrijden:

Tijdens het Kiteboard Open worden er verschillende soorten wedstrijden gehouden, een Rookie contest (die deel uit maakt van de Freestyle ladder), een Ouder-kind wedstrijd en Xpression session hier mag iedereen aan meedoen en hoef je je niet voor in te schrijven. nieuw dit jaar is het OLDTIMER CONTEST

Xpression Session

De Xpression session is voor iedereen die kite toegankelijk, je hoeft je voor deze wedstijd niet in te schrijven en als de condities goed zijn zal worden aangegeven dat het doorgaat er zullen prijzen worden gegeven voor onder andere best trick en hardest crash. Ook hier zal de jury beoordelen wie er met de prijzen naar huis gaat!

 

EG2D2769

Rookie Contest / Freestyle event

Al zolang het KBO bestaat hebben we oog voor aanstormende talenten. Ook dit jaar zal de Rookie contest dan ook niet ontbreken. De zoek tocht naar jongtalent zal alle aandacht krijgen. Ben je jonger dan 17 jaar dan kun je meedoen aan de rookie contest. Dit is de ideale gelegenheid om wedstrijd ervaring op te doen en misschien wel een sponsor te scoren! Want er zijn veel verschillende kite merken aanwezig en misschien willen ze jou wel bij het team! Schrijf je in en upload even een foto van jezelf mee! Het meedoen aan de wedstrijd is gratis, hierbij ontvang je onder andere een goodie pakket van Protest.

Inschrijven: http://www.kiteboardopen.com/wedstrijden/

Oldtimer contest

Het oldtimer contest zit als volgt in elkaar, afhankelijk van het aantal deelnemers worden er heats van 6 personen gemaakt die het tegen elkaar opnemen, de beste 3 gaan door tot de halve finales. Voordat de heat start weet je nog niet met welke kite je moet rocken, je trekt eerst een kaart en op die kaart staat met welke kite jij je heat moet gaan varen. Ja hoor een North Rhino II 16m, wat een geluk want dit ding heeft serieuze lift! Geen new school wakestyle, maar oldschool rammen dat is waar je op beoordeeld gaat worden door de jury!

We hebben in de tussentijd al wat oude bende bij elkaar weten te sprokkelen maar hebben nog niet alles dus heb jij misschien nog een oude kite van minimaal 10 jaar oud liggen, die we mogen hebben of een weekendje mogen lenen laat het ons weten, je bent natuurlijk gek als je dan zelf niet meedoet!

De eerste 24 riders die zich aanmelden via dit formulier zijn verzekerd van deelname, aan de hand van de voorspellingen beslissen we een aantal dagen van tevoren of dit kan worden uitgebreid met meer deelnemers.

Mocht je vragen hebben of nog meer te gekke ideeën laat het ons weten!

Test Centre:

Het test centre zijn voor de kiteboarder dé mogelijkheid om een product van keuze uitgebreid te testen. Het laatste kiteboard materiaal van de grootste merken is beschikbaar zodat jij het zelf kunt proberen en kunt ervaren of dat het product is waar jij naar op zoek bent.

Zoals elk jaar zijn vrijwel alle merken aanwezig. Neem wel even een legitimatie mee, dan kun je die kite of dat board van jouw keuze naar hartelust testen. In de aanloop naar het evenement zullen de merken die er zijn hier worden aangekondigd.

G2D2645

Life’s a beach:

Of je nu kitesurfer, windsurfer, golfsurfer of gewoon strandliefhebber bent, je weet het! Life = a Beach! Kiteboard Open geeft je alle ruimte om er lekker van te genieten. Komt lekker chillen @ de Protest beach area of de Mystic hangout. Relaxt hangen in de zitzak, een biertje erbij en nog even zo’n balanceboard testen bij desurfbus van dekiteschool.nl. Er is zo veel te doen en vrijwel alles is gratis. (helaas… het bier niet, maar daar support je de KBO dan weer mee, dus bestel maar… 😉 )
Kite, Surf… én funsport.

G2D2611
Naast demonstraties van diverse sporten zijn er ook infostands, waar je meer informatie kunt krijgen over de kitesurfsport. Er zullen diverse kraampjes zijn van onder andere Protest en Boreas. Overdag zullen DJ heerlijke beats verzorgen en rond etenstijd zijn er diverse bands te bewonderen kortom dit mag je absoluut niet missen!

Be there… or be square!

sh5a2459a

Party:

Geen KBO zonder feestje natuurlijk. Elke avond zijn er bandjes en/of DJ’s oa Splendid!
Zaterdagavond Feelgood stage

Na het enorme succes van vorig jaar zullen er ook dit jaar de handen in een slaan met the House of Music. Er zullen die avond diverse bands optreden op de main beachstage. De Feelgood stage zal bol staan van live acts! Spetterende optredens die geheel aansluiten bij de surfscene.


Zondagavond KBO Beachparty 2015 

De zondag avond wordt weer hét feest gevierd, de te chille beach party waar surfy bands en een stevige dj line-up de lekkerste plaatjes aan elkaar draaien voor een top sfeertje! Net als afgelopen jaar gaat het weer helemaal los in de partytent…

 

Blokkenschema_2015-2
Het feest zal dit jaar een besloten karakter kennen. Dit heeft te maken met eisen aan de vergunning die voor het KBO wordt verleend. De toegang tot de party is dan ook voorbehouden aan Deelnemers, KSN leden, importeurs & standhouders en de Sponsoren met hun aanhang. Toegangsbandjes zijn verkrijgbaar aan bij de muntverkoop 2 Euro, de opbrengst van de toegang gaat geheel naar ons maatschappelijk doel Mentelety foundation.

 

www.kiteboardopen.nl

 van