17-05-2021 - Kitesurfen, Nieuws

KITESURFEN IN VULKAANKRATERS EN TUSSEN IJSSCHOTS IN THE LAST LINE ICELAND

Voor The Last Line hebben kitesurfer Roderick Pijls en fotograaf Rein Rijke opnieuw de grens opgezocht van wat fysiek mogelijk is. Na hun succesvolle poging om op een giftig heet meer in Tanzania te kitesurfen in 2018 trok het avontuurlijke duo afgelopen oktober naar de hooglanden van IJsland om daar te kitesurfen in vulkaankraters, tussen ijsschotsen van gletsjers en op de rand van een waterval. Van dit avontuur maakte fotograaf Rein Rijke opnieuw een prachtige serie foto’s. Nieuw was dat het duo dit keer ook gevolgd werd voor de docu: The Last Line – Iceland. Deze docu is online te bekijken!

The Last Line vraagt aandacht voor schoonheid natuur

The Last Line is een initiatief van vrienden Rein (fotograaf) en Roderick (kitesurfer). De twee gaan samen op zoek naar bijzondere meren, rivieren en zeeën over de hele wereld om op te kitesurfen. Hoe extremer hoe beter.

Rein Rijke: “We willen de kijker op een bijzondere manier laten zien hoe mooi onze planeet is en hoe tof het is om avontuur te beleven in de rauwe, in dit geval IJslandse, landschappen en het kitesurfen op deze plekken.”

Roderick Pijls: “Tegelijkertijd zien we overal om ons heen dat de natuur negatief aan het veranderen is door de invloed van de mens. Met het project The Last Line laten we locaties zien die er misschien binnenkort niet meer zijn. We hopen een stukje bewustzijn te creëren over het waarom we met zijn allen bewuster moet leven. De impact van de klimaatverandering is real. De natuur is niet eindig.”

IJsland

Na maanden van voorbereiden trok het duo afgelopen oktober door de binnenlanden van het ruige IJsland op zoek naar bijzondere plekken. Roderick kitesurfte in een moeilijk bereikbare vulkaankrater, tussen de ijsbergen van een gletsjermeer en kite een rivier af die eindigde in een mooie waterval. Terwijl Rein het allemaal op de gevoelige plaat vastlegde.

Rein Rijke: “We hebben een aantal poging moeten doen voordat het lukte om te kitesurfen in de vulkaankrater. Nadat we waren afgedaald in de krater was de wind extreem turbulent. De wind ging letterlijk alle kanten op en dat leverde pittige condities op vooral voor Roderick.”

Roderick Pijls: “Het is een constante uitdaging. Ik wil daar kiten, Rein wil dat shot hebben. Maar er zijn een aantal momenten dat we moeilijke keuzes moeten maken. Deze docu gaat over veel meer dan alleen de foto. Het is de reis, de spanning, de tegenslag en het succes. Dat alles gebeurt tegen de prachtige achtergrond van IJsland.

Premiere The Last Line – Iceland

Vanaf nu is de docu The Last Line – Iceland online te zien op de thelastline.nl . In The Last Line – Iceland volg je fotograaf Rein Rijke en kitesurfer Roderick Pijls in hun avontuurlijke zoektocht naar extreme meren om op te kitesurfen. De film, gemaakt door Kiwi Aerial Shot, is vanaf nu gratis te zien.

THE LAST LINE ICELAND
THE LAST LINE ICELAND
THE LAST LINE ICELAND
THE LAST LINE ICELAND
THE LAST LINE ICELAND

fotograaf: Rein Rijke / The Last Line.

 van