19-05-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Kitesurfer wordt aangevallen door Krokodil

De Australische kitesurfer Christopher Keeping was afgelopen weekend aan het kiten in Darwin, toen hij 100 meter van de kust werd aangevallen door een krokodil. Op de plek waar hij aan het kiten was, was het erg diep water, waardoor de kust veilig leek te zijn.

Normaal gesproken kijkt Christopher goed of er krokodillen in het water zijn, maar dit keer was er ook een andere kiter zijn spullen aan het klaar maken. Doordat Christopher de andere kiter zijn spullen zag klaarmaken, dacht hij heel naïef dat het wel veilig zou zijn. Toen hij verder op zee was had hij helemaal geen gevaren meer verwacht van krokodillen.

KROKODIL_KITER

Christopher was rustig aan het cruisen tot dat hij van het ene op andere moment een krokodil op hem af zag springen. Hij viel meteen in het water maar de krokodil had moeite met hem mee te sleuren aangezien de kite in de lucht bleef trekken. Het slachtoffer probeerde de krokodil in zijn oog te prikken met zijn vinger en begon met zijn board op het hoofd van de krokodil te slaan. Christopher bleef met zijn board slaan tot dat hij het ondiepe water bereikte, de krokodil gaf toen de hoop op en liet de kiteboarder met een geweldig verhaal en weinig schade achter.

 

 

 van