31-03-2014 - Nieuws, Wielrenblad

KlimClassic: perfecte voorbereiding Alpe d’HuZes

Traditiegetrouw wordt de KlimClassic verreden op Hemelvaartsdag. De 11e editie vindt plaats op 29 mei 2014; precies één week voor Alpe d’HuZes en zodoende een ideale voorbereiding.

Supercompensatie in optima forma

‘Zeven dagen voor de zware Alpeninspanning bent u op het ideale moment om nog één keer diep te gaan. Stevige klimkilometers maken die in een training vaak niet zijn te bewerkstellingen. Alle klim ‘systemen’ worden optimaal getriggerd; zoals de spieren, hart/long functie maar ook het klimmersbrein wordt geactiveerd’. Aldus Aart Vierhouten, auteur van Ik, de wielrenner en parcoursbouwer van de KlimClassic.

Een goed herstel in de daaropvolgende dagen brengt u op een hoger niveau dan waar u vandaan kwam. Wat rest is in Frankrijk D1/ D2 trainingen uitvoeren, ook bergop, maar met een lage hartslag. Deze trainingen aangevuld met koolhydraatrijke diners vormen uiteindelijk de perfecte aanloop naar een optimale klimprestatie.

[youtube id=”FFybCDUmIk8″]

11e KlimClassic

Attractieve routes van 110 en 160 km zijn uitgezet door de Belgische Voerstreek en Ardennen; over uitdagende en vaak onbekende beklimmingen. De routes kennen respectievelijk 1.400 en 2.600 hoogtemeters. Op een aantal beklimmingen wordt uw klimprestatie vastgelegd. De persoonlijke videobeelden worden u na afloop aangeboden.  Een klassieker voor het ware klimtalent, voor meer informatie en inschrijving kan je de website van Klimclassic natuurlijk even raadplegen.

 van