29-01-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Klimtijdrit: Door de Gelderse Poort

Voelen zal je ‘m! Doe mee aan toertocht ‘Door de Gelderse Poort’ op zondag 10 april en je komt 25 kilometer voor de finishstreep over de Rozenbos klim. Je tijd wordt gemeten op deze klimtijdrit. Rij je je fietsvrienden het snot voor de ogen?

Een mooie klim met goed asfalt. Deze klim op de Posbank nodigt je uit om vol gas te geven. Maar, let op, de laatste meters zijn het steilst, dus hou wat reserves voor de eindspurt!

Klimtijdrit Rozenbos

Terwijl de holleweg zich steeds dieper in het landschap snijdt, neemt het stijgingspercentage toe:

● Lengte: 1.000 meter

●  Verticale hoogtemeters: 35 meter

●  Gemiddeld stijgingspercentage: 5%

●  Maximaal stijgingspercentage: 9,4%

Klimklassement: Ronde van Nijmegen

Neem je deel aan t​oertocht ‘Door de Gelderse Poort’ (10 april) én de R​onde van Nijmegen (15 mei), dan doe je automatisch mee aan het k​limklassement.​Je tijden worden bij elkaar opgeteld in een combinatieklassement. Voor de top 3 van het dames­ en herenklassement zijn er aantrekkelijke prijzen. Geen podiumambities? Ook dan maak je kans op leuke prijzen, voor plek 250 en 500 zijn er ook fietsgadgets te winnen!

Arnhem en Nijmegen zijn water en vuur? Dat valt wel mee. Beide toertochten behoren zeer zeker bij de mooiste van Gelderland, met parcoursen vol heuveltjes. Een goede training voor de Amstel Gold Race of Alpe d’HuZes. De klimtijdrit van de Ronde van Nijmegen voert over de Oude Holleweg, bij Ubbergen. Deze zit al in de eerste kilometers van de toertocht. Dus ga voorbereid van start!

Schermafbeelding 2015-12-29 om 13.06.26

Schrijf je in: ‘Door de Gelderse Poort’

Toertocht ‘Door de Gelderse Poort’ werkt met verplichte voorinschrijving. Voor de vroege beslissers is er een E​arly Bird korting.​Bovendien krijg je op vertoon van je inschrijfbewijs €5,­ korting in onze winkel op de dag van de toertocht.

●  Inschrijving vóór 1 februari: € 8 NTFU­leden

●  Inschrijving vóór 1 februari: €10 niet NTFU­leden

In de week voorafgaand aan de toertocht ontvang je je persoonlijke stuurbordje thuis. Hierop zit de elektronische chip, die je tijd registreert op de klimtijdrit. Op zondag 10 april start de toertocht bij de Mantel superstore en volgt uitdagende routes (75, 110 of 150 km) over de Veluwe en door de IJsselvallei. Voor meer info kun je natuurlijk op de website van Mantel terecht.

 van