22-01-2014 - Mountainbiken, Nieuws

KMC-Koga bikers starten in ‘Battle on the Beach’

Zoals je al eerder kon lezen op onze site heeft nu ook Engeland het strandracen ontdekt. Nadat vorig jaar al enkele enthousiaste artikelen opdoken in de Engelse media over Ramses Bekkenk’s Koga BeachRacer zal er op 16 maart een wedstrijd plaats vinden die deels over strand bij Pembry Country Park in Zuid Wales gaat. Naast strand heeft het parkoers duinen, singletracks en enkele verassingen in petto voor de deelnemers.

“Ik heb de wedstrijd in Egmond gemist voor het Lotto klassement dus een korte uitslag zit er voor mij daar niet meer in. Ik laat de wedstrijd in Castricum dus graag schieten om deel te kunnen nemen aan deze eerst strandrace in Engeland.”, aldus Stefan Vreugdenhil. Naast Vreugdenhil zullen ook Karen Brouwer en Martin Schuttert naar Pembrey afreizen om deel te nemen aan de strandrace.

“Ik ben normaal gesproken niet van het strandracen maar deze wedstrijd biedt meer dan strand alleen. Het afwisselende rondje en ook de trip naar Engeland spreken me erg aan. Deze wedstrijd is meteen een mooie opwarmer voor de eerste Nederlandse wedstrijd die een week later plaats vind in Berlicum.”, aldus Karen Brouwer.

BattleontheBeach-Squarelogo(small)

 van