03-12-2013 - Mountainbiken, Nieuws

KNWU Strandrace competitie in Noordwijk

Komende zondag 8 december zal in Noordwijk de SRAM mountainbike beachrace verreden worden. Start van het evenement is in Noordwijk, waarna de deelnemers naar IJmuiden zullen rijden over het strand. Daar zullen ze keren, om vervolgens terug te rijden naar de finish in Noordwijk.

Mountainbikestrandraces zijn erg populair in de winterperiode. Het succes van het format ligt in het feit dat recreanten de strijd kunnen aangaan met professionals. In Noordwijk staan een dikke 800 recreanten bijvoorbeeld samen met Sebastian Langeveld aan de start. Langeveld won het evenement vorig jaar door de 52 kilometer in 1.38 uur te voltooien. Daarnaast zal ook Bart Brentjens aanwezig zijn tijdens het event, de winnaar van het eerste Olympische mountainbike goud ooit.

Naast deze voor het grote publiek bekendere namen staan ook de strandracespecialisten aan de start, zoals Ramses Bekkenk, Stefan Vreugdenhil en Bram Imming. Het mountainbikestrandracen is inmiddels een wielerdiscipline op zichzelf geworden, waarvoor zelfs speciaal ontwikkelde fietsen worden ingezet.

De KNWU heeft dan ook de Lotto Mountainbike Strandrace competitie geïnitieerd. Een zevental wedstrijden vormen een klassement, waarvan Robbert de Nijs na twee gereden wedstrijden de leider is. De SRAM beachrace is de derde wedstrijd die meetelt in dit klassement. Paulina Rooijakkers gaat bij de dames aan de leiding.

Voor meer informatie over de beachrace kan je terecht op de site van de organisatie, daarnaast kan je ook even de sfeerimpressie van de vorige editie bekijken.

[youtube id=”lHLXF6LBJtI”]

 van