06-12-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Koga A-Limited AL 6069: Test

Het is zes uur als de wekker gaat. Het gras is vochtig en de zon heeft moeite boven de horizon uit te komen. De nacht duurde een eeuwigheid. Het is vroeg, maar onder de douche stroomt de adrenaline al harder dan het water. De oorzaak van alle opwinding en deze onrustige nacht staat sinds gisterenmiddag spik en span tegen de sofa in de woonkamer. De Koga A-Limited AL 6069, is in gereedheid gebracht voor een zware tocht in een uithoek van het land. Uitgeslapen of niet, vandaag wordt er hard gereden.

Tekst: Eric Mijnster

Koga1

Competitief

Met Koga Signature geeft het Nederlandse fietsenmerk je de mogelijkheid je eigen droomfiets samen te stellen. Via de website customize je in vijf stappen een racefiets van frame tot afmontering. De A-Limited AL 6069 is één van de te kiezen frames. Het frame heeft een stijlvol design met bijzonder dunne seat stay en een gewicht dat doet denken aan hoogwaardig carbon. Toch is het opmerkelijk lichte frame volledig uitgevoerd in geanodiseerd aluminium.

Koga2

De hoogwaardige aluminium-legering 6069 staat bovendien garant voor een optimale trekkracht. Kies daarbij voor een stuur, stuurpen en zadelpen van FSA K-Force, een Shimano Ultegra afmontering, het SLR Kit Carbonio zadel van Selle Italia en de F6R-C velgen van Fast Forward en je hebt een competitief ingestelde tweewieler. De waarde ervan ligt nabij de €4300,-. Met twee muisklikken op de website van Koga Signature is de samenstelling overigens alweer anders. Het is daardoor eenvoudig om de kosten te beperken, of juist niet.

Stabiel

Ondanks de competitieve instelling heeft de A-Limited AL 6069 geen uitgesproken winnaarsmentaliteit. Waar competitieve tweewielers zich doorgaans kenmerken door een bovengemiddelde drang naar voren, valt deze fiets op door een stabiele wegligging. Al fietsend raak je ervan overtuigd dat geen windvlaag, kuil of drempel je ritme kan verstoren. De stabiliteit zorgt bovendien voor een enorm comfortabele fietservaring.

Het SLR Kit Carbonio zadel van Selle Italia benadrukt het comfort. De logica van een sofa in de woonkamer trek je ongetwijfeld in twijfel na een tocht op dit zadel. Het geïntegreerde carbon zorgt ervoor dat het zadel ook op basis van gewicht en stijfheid tot de beste behoort. Met de SLR Kit Carbonio weet Selle Italia competitie met comfort te combineren, en dat is typerend voor deze uitvoering van de Koga A-Limited AL 6069.

Comfortabel hard rijden

Deze Koga Signature is het bewijs dat een competitieve instelling hand in hand kan gaan met ultiem comfort. De fiets is daardoor ideaal voor wielrenners die meer willen dan hard fietsen. Het is niet de snelste tweewieler, maar de combinatie van gewicht, prijs en stabiliteit maakt het een prima racer. Comfortabel hard rijden, daar is deze Koga A-Limited AL 6069 bij uitstek voor geschikt.

Frame: Aluminium

Afmontering: Shimano Ultegra

Gewicht: 7,6 kg

Prijs: €4700,-

 van