25-03-2014 - Nieuws, Wielrenblad

KOGA Kimera wint Red Dot Design Award 2014

De internationaal hoog aangeschreven designprijs “Red Dot Award: Product Design 2014” is toegekend aan de nieuwe KOGA Kimera Road Premium. De 40 leden van de Red Dot jury waren onder de indruk van de innovatieve kracht van het ontwerp van deze state-of-the-art racefiets en beloonden dit met deze prestigieuze designprijs. De competitie was groot: de jury ontving dit jaar maar liefst 4.815 producten ter beoordeling uit 53 verschillende landen.

De prijsuitreiking vindt plaats op 7 juli 2014 als onderdeel van het traditionele red dot gala in Essen, Duitsland. De KOGA Kimera Road Premium krijgt vervolgens een plaats in de speciale tentoonstelling van het Red Dot design museum.

KOGA Kimera Premium

KOGA Kimera

Bij het ontwerp van de nieuwe Kimera heeft men de nadruk gelegd op een drastische verbetering van de aerodynamica en het comfort, zonder in te boeten aan de alom geroemde stijfheid/gewichtsverhouding. Het resultaat is volgens het merk duidelijk zichtbaar door de slankere buizen en de remmen die geïntegreerd zijn in het frame en de voorvork voor een minimale luchtweerstand en een opmerkelijk clean design. Tegelijkertijd heeft deze volbloed racer zijn herkenbare “look and feel” behouden door de licht gebogen bovenbuis en monostay achtervork.

De nieuwe Kimera is voorzien van interne kabelgeleiding, compatible met Shimano Di2. De uitvaleinden zijn eveneens van carbon; hierdoor kan met een laag gewicht een optimale verbinding met de rest van het frame gewaarborgd worden. Bovendien is de Kimera voorzien van een Press Fit bottom bracket, een tapered head tube en een verwisselbare derailleurpat. De Kimera Premium is uitgerust met een lichtgewicht racezadel met carbonrail en comfortabele 27,2 mm carbon zadelpen met uitstekende schokabsorptie. Met deze makeover hoopt men dat de Kimera zijn plaats in de kopgroep van het internationale wielerpeloton verstevigt.

De nieuwe KOGA Kimera is vanaf maart 2014 verkrijgbaar bij de KOGA dealer in twee varianten: De Kimera Road Premium en de Kimera Road Prestige. Voor meer informatie kan je natuurlijk de website van de Friese fietsenfabrikant bekijken.

KOGA

KOGA is een premium brand met een sportief karakter. Opgericht in 1974 en sindsdien consistent werkend op basis van de bedrijfsfilosofie, waarin de ontwikkeling en bouw van handgemaakte, exclusieve, kwalitatief en technisch zeer hoogwaardige fietsen centraal staat. Continue innovatie en een intensieve relatie met topsporters en profteams in de internationale wielersport zijn enorm van belang van het merk. Voor de ontwikkeling en kwaliteitsbeheer beschikt Koga over een eigen, uitgebreid Quality Center. KOGA is een onderdeel van Accell-Group NV.

 van