19-11-2014 - Mountainbiken, Nieuws

KOGA mountainbike beachrace Zeeland – 25/01/2015

Op 25 januari 2015 zal er in Zeeland nabij Renesse een nieuwe mountainbike strandrace worden georganiseerd. De organisator van het evenement in Noordwijk, Exventure, zal ook dit evenement produceren.

Het evenement zal onderdeel gaan uitmaken van de KNWU Lotto mountainbike strandracecompetitie, waardoor de landelijk top aan de start zal komen. Mountainbike strandevenementen zijn in de winter ongekend populair. Het succes schuilt in het feit dat Topsport en breedtesport elkaar ontmoeten, want naast de toppers, uit mountainbike, wegrace en cyclocross, zullen er ook de nodige recreanten aan de start staan.

Koga1

De drempel om mee te doen is erg laag: Op iedere  deugdelijke mountainbike kun je aan de start verschijnen. Je zet de banden wat zachter als normaal en je bent klaar. Een goede volgende stap zou zijn speciale strandracebanden te monteren. Als je je fiets na de finish direct afsopt met zoet water, idealiter met wat autowas, de ketting droogwrijft en direct weer insmeert heeft deze nagenoeg niet te lijden van het zand en het zoute water.

Harald Troost van  KOGA:’ We zijn al een tweetal jaren enthousiast co-sponsor van de mountainbike beachrace in Noordwijk. Toen dezelfde organisator aangaf ook met een dergelijk evenement in Zeeland te starten, zijn we als naamgever aangehaakt. Immers, met het KMC-Mitsubishi-Koga mountainbiketeam hebben we met Ramses Bekkenk, Bram Rood en Stefan Vreugdenhil getalenteerde beachracers in huis. Daarnaast hebben we de succesvolle KOGA Beachracer in ons assortiment’.

Koga2

Alex Schuttert van organisator Exventure hier over: ‘ Erg leuk van KOGA het vertrouwen te krijgen dit evenement onder hun naam te mogen presenteren. Het strand bij Schouwen-Duiveland is mooi en breed. We beginnen bij de start met een korte lus via het strand en over de weg terug van ongeveer 5 kilometer, waarna deelnemers nogmaals over start/finish komen.  Dan gaan de deelnemers zuidwaarts. Net voor de Oosterscheldekering verlaten ze het strand om met een lus met de klok mee weer terug op het strand te komen. Daarna rijden ze weer noordwaarts om aan de zuidzijde van de Brouwersdam weer te finishen na 42 kilometer. Hiervan is slechts 4,5 kilometer verhard, de rest is strand.’

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website. Via deze website kunnen mensen die mee willen doen zich ook aanmelden.

bannerkogaevent

 van