09-04-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Koga Signature introduceert Kimera Road Pro UD

Koga lanceert een groot aantal noviteiten binnen het Signature custom order racesegment. Het belangrijkste nieuws is de introductie van een nieuw topmodel frameset: De KOGA Kimera Road Pro UD, die een uitermate hoge stijfheid combineert met een licht gewicht (950 gr. in maat 56 cm). Het nieuwe Kimera-frame zal beschikbaar komen in twee varianten: Voor het Shimano Di2 elektrische schakelsysteem en voor mechanische schakelgroepen. En er is meer nieuws te melden. Voor de afmontage van de Signature racefietsen wordt de keuze verder uitgebreid met de FSA K-Force kit en Mavic wielen. Met de toevoeging van deze merken  heb je nog meer opties om jouw perfecte Koga samen te stellen.

Kimera Road Pro UD
Het nieuwe Kimera frame is gemaakt van een High Modulus Pro carbon fiber en afgewerkt met een duurzame UD carbon mesh die ook bijdraagt aan de sterkte van het frame. De voorvork is volledig uitgevoerd in UD carbon. Het resultaat is een frame met een optimale verhouding tussen stijfheid en gewicht. Het frame is ontwikkeld met Koga’s Powertrain Technology, waarbij de vloeiende overgang van de onderbuis naar de liggende achtervork het frame een hoge stijfheid geeft voor optimale krachtoverbrenging. De Kimera is voorzien van een tapered balhoofdbuis met een geïntegreerd balhoofd, Press Fit bottom bracket, carbon patten en een uitwisselbare achterderailleurpat. De Di2 variant van het frame is voorzien van een geïntegreerde kabelgeleiding en de batterij kan gemonteerd worden in de zitbuis. De mechanische variant van het frame heeft in de balhoofdbuis geïntegreerde kabelstoppers die zorgen voor een mooie kabelloop zonder ontsierende nokken. Beschikbare framematen: 50, 54, 56, 58, 60 en 63 cm.

FSA K-Force
Koga Signature biedt nu nog meer keuze voor de afmontage van uw racefiets door het toevoegen van de FSA K-Force kit (stuur, stuurpen en zadelpen). De K-Force kit is de keuze van diverse toprenners in het profpeloton zoals Sagan, Nibali, De Gent, Cunego en Pozzato om maar een paar namen te noemen. De producten kenmerken zich door een perfecte verhouding tussen stijfheid en gewicht en blinken uit in prestaties, design, comfort en betrouwbaarheid.

Mavic
Eveneens nieuw in de Koga Signature range zijn de Mavic racewielen, waarbij de consument de keuze heeft uit de volgende modellen: Aksium Black, Ksyrium Elite, Ksyrium SLR (inclusief banden) en Cosmic Carbone SL.

Alle details van de extra opties staan online op de Koga Signature website, die bovendien een volledige redesign heeft ondergaan: www.koga-signature.com

 van