13-06-2023 - Nieuws, Wielrenblad

KOGA volgt jong talent baanwielrennen voor documentaire Road to Paris

Vol trots introduceert KOGA de eerste aflevering van de 9-delige documentaire Road to Paris. KOGA volgt twee jonge baanatleten en legt hun inspanningen en ontwikkelingen vast in voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs. In de afleveringen staan talenten Steffie van der Peet en Elmar Abma centraal. In de eerste aflevering van Road to Paris, die sinds vandaag online staat, stellen we Steffie van der Peet voor en krijgen we een inkijkje in haar droom om goud te behalen met haar KOGA Kinsei op de Olympische Spelen in 2024.

Harald Troost – brand lead KOGA: “We werken al jaren nauw samen met de KNWU en de baanatleten. De KOGA Kinsei baanfiets is gemaakt voor goud, maar zonder deze topatleten en hun gedrevenheid, haal je met de beste baanfiets ter wereld natuurlijk geen goud. Het is fantastisch om de motivatie en passie van deze jonge talenten te zien en te volgen. De reis die ze op jonge leeftijd al starten om op topniveau te komen. Iedere dag vol de strijd aan gaan om hun droom te realiseren: goud halen op de Olympische Spelen!”

Aflevering 1: Dit is Steffie van der Peet
In de eerste aflevering zien we hoe Steffie in haar jonge jaren al startte op de fiets. Op haar 8ste begint ze met wegwielrennen, net als haar zussen. En vanaf haar 12e ligt de focus op het baanwielrennen. Bij de junioren behaalde ze tijdens het NK en de EK diverse medailles op verschillende onderdelen zoals de keirin, sprint en de tijdrit. En in 2016 won Steffie samen met Hetty van de Wouw de teamsprint bij het Europese kampioenschap baanwielrennen voor junioren. Tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor elite in 2019 behaalde ze een derde plaats op
hetzelfde onderdeel.

Steffie vertelt dat ze in de voorbereidingen naar de Olympische Spelen in Parijs elke dag opstaat met de volle overtuiging dat ze goud op de Spelen in de wacht sleept. Ze gaat altijd voor het hoogst haalbare, want de strijd voor goud is nog niet gestreden. Daar werkt ze iedere dag keihard aan.

Elmar Abma
Dit jonge talent heeft naast Steffie ook een hoofdrol in de Road to Paris documentaire. Zijn wielercarrière begon op 10-jarige leeftijd. Hij was in zijn jongste jaren actief op alle wielerdisciplines: veldrijden, mountainbiken, baanwielrennen en wegwielrennen. Uiteindelijk kiest hij bewust voor
weg- en baanwielrennen, omdat dit hem het meeste plezier geeft. Vorig zomer pakte hij onder meer goud in het omnium op het EK baanwielrennen voor junioren en werd hij in december tijdens het NK baanwielrennen in Omnisport Nederlands kampioen.

De Road to Paris documentaire bestaat uit 9 korte afleveringen met Steffie en Elmar in de hoofdrol. De afleveringen zijn te bekijken via het Youtubekanaal van KOGA. Iedere maand komt een nieuwe aflevering online.

Bekijk hier de eerste aflevering:

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van