18-10-2011 - Kitesurfen, Nieuws

Komend weekeinde NK Kitesurf in Scheveningen

Op 22 en 23 oktober zal op het strand van Scheveningen het Dacia NK Kitesurf 2011 gehouden worden. Een aantal malen moest het kampioenschap uitgesteld worden, maar nu wordt er voldoende wind voorspeld.

Het belooft een mooi kampioenschap te worden. Verleden jaar ontbrak Kevin Langeree, de wereldkampioen van 2009, vanwege een blessure. Ook Youri  Zoon, vicewereldkampioen 2010 en sinds tien weken ook wereldkampioen 2011, was er vorig jaar vanwege internationale verplichtingen niet bij. Dit jaar zullen Zoon en Langeree aanwezig zijn en meedoen aan het Dacia NK Kitesurf. Het kampioenschap heeft daarmee dan direct de wereldtop in huis!  De vraag is dan ook hoe regerend nationaal kampioen Bas Koolen en de nummers twee Jerrie van de Kop en drie Tijn van Esch zich in al dat geweld staande houden.

Bij de dames is Jalou Langeree de favoriete. Jalou wist de laatste jaren meerdere NK titels aaneen te rijgen. Toch is het natuurlijk altijd mogelijk dat zich een dame aan de start meld die in een jaar enorme progressie heeft gemaakt en het Jalou moeilijk kan maken.

Het Dacia NK Kitesurf vindt plaats op het strand van Scheveningen nabij de vuurtoren. Als de wind goed is wordt er zaterdag om 10.00 uur en zondag om 9.00 uur gestart. Op de zaterdagavond is er een veiling van kitematerialen waarvan de opbrengst ten goede komt van ‘Fight Cancer’.

 van