23-05-2023 - Nieuws

Komoot en IRIS lanceren bikepackingweekend voor vrouwen

Na het succes van de komoot Women’s Rally-evenementen in 2021 en 2022, lanceert komoot in 2023 de IRIS x komoot Women’s Weekender – Lowlands edition, een driedaags fietsavontuur voor vrouwen, op de grens tussen Nederland en België.

Iris Slappendel en komoot hebben een gezamenlijke missie  om vrouwen te helpen bij het overwinnen van barrières om mee te doen aan avontuurlijke bikepackingtochten. Wereldwijd worden er sinds 2021 komoot Women’s Weekenders en Rally’s georganiseerd. Deze hebben als doel het toegankelijk maken van fietsavonturen voor alle soorten vrouwen en om hiermee een voorbeeld te geven aan vrouwen die twijfelen aan hun eigen kunnen. 

Als voormalig profwielrenner, eigenaar van fietskledingmerk IRIS, Eurosport commentator en medeoprichter van de Cyclists’ Alliance, een vakbond die zich inzet voor ondersteuning van vrouwen in het professionele wielrennen, is Iris een bekende naam in de vrouwelijke fietscommunity. Iris fietste in 2022 samen met 50 andere vrouwen de komoot Women’s Torino-Nice Rally. Ze wil deze bijzondere ervaring van het aangaan van een fietsuitdaging met een groep vrouwen ook mogelijk maken voor geïnteresseerden in Nederland en België.

In navolging van het succes van de komoot Women’s Rallies gaat op 23 juni 2023 de eerste IRIS x komoot Women’s Weekender – Lowlands edition van start: een driedaags self-supported bikepackingavontuur voor een groep van 50 vrouwen. Zij fietsen gezamenlijk een route van Breda naar Maastricht waarin ze de kans krijgen een uitdaging aan te gaan die ze alleen niet zouden aandurven. Komoot Community manager Carola Groeneveld werd bij de creatie van de route geholpen door lokale routebouwers Bjorn Kamman, Yorit Kluitman en Bram Tankink met hun kennis van de verschillende regio’s die de route doorkruist. 

Deelname aan de IRIS x komoot Weekender is gratis en de inschrijving is vanaf vandaag geopend. Om een intieme sfeer te behouden kunnen er maximaal 50 vrouwen deelnemen.

Komoot Women’s Rallies

De eerste komoot Women’s Rally werd in september 2021 gereden over de Torino-Nice Rally route en was een directe reactie op het feit dat er weinig vrouwen aan de startlijn verschijnen. De komoot Women’s Rally’s en weekenden worden wereldwijd georganiseerd en zijn bedoeld om de barrières in avontuurlijk fietsen te doorbreken door avonturen op de fiets toegankelijker te maken voor vrouwen van alle achtergronden. Het doel van elk komoot Women’s fietsevenement is om kennis te delen, te leren door te doen en vooral plezier te hebben.

“Het voelde heel bijzonder om samen met een grote groep vrouwen zo’n uitdaging aan te gaan. Ik kan dit iedereen aanbevelen die niet bang is voor een grote uitdaging, maar misschien wordt tegengehouden door het competitieve element van ultraracen. Doe het gewoon!” – Iris Slappendel over haar deelname aan de Komoot’s Women’s Torino-Nice Rally in 2022.

IRIS x Komoot Women’s Weekender – Lowlands Edition

De eerste editie gaat op 23 juni van start vanaf wielercafé Kamu in Breda en eindigt in Maastricht met een finishersparty voor alle deelnemers. De route zelf en de twee overnachtingen op natuurterreinen staan vast, maar onderweg zijn deelnemers op zichzelf en elkaar aangewezen. De totale afstand van 280 kilometer voert over alle soorten ondergrond maar voornamelijk gravel en (on)verharde fietspaden. De route en inschrijvingslink vind je in de route collectie op komoot. Hier kunnen geïnteresseerden ook vragen stellen aan de organisatie en elkaar. De route is nog niet definitief.

De inschrijving voor de IRIS x komoot Women’s Weekender is nu geopend voor alle vrouwen die op zoek zijn naar avontuur, saamhorigheid en lol op de fiets! De namen van de 50 deelnemers worden op 6 juni geloot uit alle inschrijvingen en aangekondigd in de komoot-collectie.

Schrijf je hier in!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van