13-06-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Komoot lanceert de Huttentrektocht bikepacking route

Komoot lanceert de Huttentrektocht NL fietsroute, een nieuwe komoot Original van routebouwer Gijs Bruinsma.

De Huttentrektocht is een 386 kilometer lange all-roads route die over de Heuvelrug, Veluwe en Achterhoek voert om weer terug te slingeren naar startpunt Amersfoort. Gijs Bruinsma wilde bij deze route het berghuttentochtgevoel van helemaal weg zijn en licht bepakt op pad gaan recreëren in eigen land. Daarom heeft hij onderweg verschillende overnachtingsopties in houten hutjes toegevoegd. De route biedt fietsers de mogelijkheid zelf de lengte van hun dagetappes te kiezen en is nu exclusief beschikbaar op komoot.

De route

De Huttentrektocht start vanaf treinstation Amersfoort, maar omdat het een heen en weer route is kun je op elke locatie op de route van start gaan door een nieuw waypoint toe te voegen en daarvan je startpunt te maken in komoot. Routebouwer Gijs stelt voor de Huttentrektocht in vier dagafstanden van gemiddeld 96 kilometer per dag te fietsen, met drie overnachtingen in eenvoudige blokhutten op natuurcampings.

Vanaf Amersfoort bereik je via fijne schelpenpaadjes door heidelandschap en bosgebied de Utrechtse Heuvelrug. De route bevat hier grote delen van het fraaie Let de Stigterpad voordat fietsers de Gelderse Vallei inkomen onderweg naar het walhalla van onverharde paden: de Veluwe. Daarna volgt een lus door de Achterhoek en keert de route via de bij gravellaars goed bekende Loenermark en de autoluwe Gelderse vallei terug naar Amersfoort.

De Huttentrektocht is voor iedereen!

De route is geschikt voor toerfietsers, gravellers en mountainbikers. Door de soms zanderige paden die ook in de route voorkomen is een racefiets niet geschikt en raadt Gijs banden van minimaal 35 mm aan. De Huttentrektocht NL is strikt gezien geen gravelroute, maar juist een route die toegankelijk is voor alle soorten fietsers en op eigen voorkeur is aan te passen. Door het afwisselende landschap en de schilderachtige fietspaden, autoluwe wegen en onverharde bospaden blijft de route elke kilometer verwonderen. 

De Huttentrektocht NL route is voor iedereen beschikbaar via komoot en is na de Green Divide, Liberation Divide en Flanders Divide de vierde komoot Original route in de Benelux die exclusief op komoot wordt gelanceerd.

Meester routebouwer

Gijs Bruinsma is dé routebouwexpert van Nederland en maakt veelgeprezen routes voor diverse fietsevenementen en zijn eigen fietseventorganisatie True Grit. Op zijn populaire komoot-profiel vind je route collecties voor de gravel- en de racefiets, zoals Evergreens: de zeven beste gravelroutes volgens Gijs verspreid door Nederland die het hele jaar mooi zijn om te fietsen.

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van