Komoot lanceert nieuwe feature ‘Naar apparaat sturen’

Komoot kondigt vandaag de lancering van de nieuwe feature ‘Naar apparaat sturen’ aan, waarmee gebruikers hun Tours naar hun Garmin-apparaat kunnen versturen en de navigatie met een druk op de knop kunnen starten, zonder eerst door de lijst met routes op hun apparaat te moeten zoeken.

De nieuwe feature is beschikbaar op Garmin smartwatches en GPS fietscomputers die de komoot-app op Connect IQ™ ondersteunen. De app is te downloaden via de Garmin Connect IQ™ Store.

Wat is de ‘Naar apparaat sturen’ feature?

Of het nou het rondje na je werk, een zondagse trailrun of een epische meerdaagse trektocht is, komoot-gebruikers die navigeren met een Garmin-apparaat hoeven niet meer door al hun routes te zoeken om de juiste te vinden. Van nu af aan hoeven ze alleen nog maar de Tour te openen in de komoot-app of op de website, en de knop ‘Naar apparaat sturen’ te gebruiken. Als ze dan naar de komoot-app op Connect IQ™ gaan, verschijnt de Tour op hun Garmin-apparaat en kan het avontuur meteen beginnen.

“Om ons doel te bereiken mensen te helpen meer van de natuur te ontdekken, waar en hoe ze dat maar willen, investeren we veel in gebruikersonderzoek en luisteren we goed naar de feedback van onze community. Het vinden van een komoot route en het starten van de navigatie op een Garmin-apparaat was altijd een proces waarin je meerdere keren moest klikken. Nu, dankzij de ‘Naar apparaat sturen’ feature en de komoot-app op Connect IQ™, hebben onze gebruikers de mogelijkheid om hun route op een veel simpelere manier te synchroniseren en daarmee veel makkelijker te kunnen profiteren van onze navigatie.” – Rob Hermans, Product Manager bij komoot

Routes tijdens de Tour aanpassen

Exclusief voor gebruikers die een Garmin smartwatch in de navigatiemodus van komoot gebruiken, bied ‘Naar apparaat sturen’ maximale flexibiliteit onderweg. Deze gebruikers kunnen nu hun route tijdens de Tour nog aanpassen, verwisselen en updaten, zonder de huidige activiteit te moeten afsluiten of opnieuw op te starten. Of het nu is voor een short-cut of voor een koffiepauze bij een café.

Hoe werkt de ‘Naar apparaat sturen’ feature?

Gebruikers moeten eerst de komoot-app op Connect IQ™ voor hun Garmin downloaden via de Connect IQ™ webstore.

Hoe stuur je een route naar een Garmin-apparaat

 • Kies in de mobiele komoot-app of op de website de Tour die je naar je Garmin-apparaat wilt sturen
 • Tik op Naar apparaat sturen
 • Selecteer Garmin
 • Open de komoot-app op Connect IQ™ op je Garmin
 • Tik op Openen

Hoe stuur je een route-update tijdens het navigeren op Garmin smartwatches?

 • Wijzig je Tour – of kies een nieuwe Tour – via de komoot-app op je mobiel of in de routeplanner op de website
 • Klik op Naar apparaat sturen
 • Selecteer Garmin
 • Open de komoot-app op Connect IQ™ op je Garmin
 • Het venster ‘Tour ontvangen. Navigatie updaten?’ verschijnt
 • Tik op ‘Updaten’

De komoot-app op Connect IQ™ 

De komoot-app op Connect IQ™ is te downloaden via de Garmin’s Connect IQ™ app of de Connect IQ™ webstore, en laat gebruikers gemakkelijk hun Garmin-apparaat verbinden met hun komoot-account. Zo hebben ze een naadloze ervaring met routeplanning en navigatie.

Zodra de verbinding ingesteld is, kunnen gebruikers hun routes plannen in de komoot-app of op de website en deze met hun Garmin synchroniseren. Als ze klaar zijn om er op uit te gaan, hoeven gebruikers alleen nog maar de navigatie te starten op hun Garmin-apparaat om van hun avontuur te genieten, met de beste route-aanwijzingen en handige informatie zoals hoogteprofielen, en overgebleven tijd en afstand. Dit alles wordt verzorgd door de komoot-app op Connect IQ™.

“Gebruiksgemak is de standaard als het op GPS-apparaten aankomt. Het is altijd de prioriteit van onze samenwerking met Garmin geweest om komoot-gebruikers een zo goed mogelijke navigatie-ervaring te geven op hun Garmin-apparaten. Daarnaast wilden we dat komoot de favoriete app voor Garmin-gebruikers zou zijn, met de makkelijkste route-synchronisatie die er is. Zodat outdoorliefhebbers meer tijd buiten kunnen doorbrengen en minder op hun telefoon of GPS-apparaten.” – Ben Thompson, Director of Business Development bij komoot

Probeer de nieuwe ‘Naar apparaat sturen’ feature met je Garmin-apparaat en geniet optimaal van je eigen avonturen.

Heb je de komoot-app op Connect IQ™ nog niet geïnstalleerd? Ga naar de Connect IQ™ store.


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van