03-08-2022 - Nieuws

Komoot Trail View: met deze unieke technologie komen kaarten tot leven

Komoot Trail View, een unieke technologie die komoot kaarten tot leven brengt dankzij gebruikersfotos van paden en trails. Met automatische beeldherkenning, die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om de foto’s te verwerken, is Komoot Trail View ontworpen vanuit komoots’ visie om haar community de best mogelijke weergave te geven van welke route dan ook — nu met foto’s.

Groene bolletjes tonen op de Trail View kaart in komoot de plaatsen waar andere gebruikers, die de trails al eerder bezocht hebben, fotos hebben toegevoegd. Deze zijn dan met een klik op de knop te bekijken

Jonas Spengler, CTO van komoot, zegt het volgende over Komoot Trail View:

Productontwikkeling bij komoot is er altijd op gericht om de kracht van de buitensportgemeenschap zelf in te zetten en met innovatieve manieren de belevenis van elke gebruiker te verbeteren door persoonlijke ervaring met elkaar te delen. Trail View is een mooi voorbeeld van hoe innovatie en kunstmatige intelligentie samenwerken om mensen vol zelfvertrouwen betere tochten te laten plannen

Waar levensechte foto’s en kaarten elkaar ontmoeten

Groene bolletjes tonen op de Trail View kaart in komoot de plaatsen waar andere gebruikers, die de trails al eerder bezocht hebben, fotos hebben toegevoegd. Deze zijn dan met een klik op de knop te bekijken. 

trailview03-nl.jpg
Komoot Trail View

Niet elke geüploade foto komt door de Trail View test. Trail View scant elke foto die geüpload wordt en laat alleen de afbeeldingen zien die paden en trails tonen. Als er fotos zijn die niet aan de criteria voldoen worden deze eruit gevist (bijvoorbeeld foto’s met gezichten, dieren, landschappen en gebouwen). Om Trail View mogelijk te maken zijn de meer dan 15 miljoen door de komoot community ingestuurde foto’s gescand waarvan er uiteindelijk 1 miljoen overbleven die paden en trails tonen. Dit zullen er alleen maar meer worden naarmate onze community afbeeldingen blijft toevoegen die helpen anderen hun volgende avontuur te visualiseren. 

Avonturen plannen op een hoger niveau

Trail View voegt een extra dimensie toe aan het plannen van routes door gebruikers van te voren in staat te stellen een trail te bekijken. Zo kan men onderbouwde keuzes maken of die route past bij de sport en het ervaringsniveau. Heldere informatie over de conditie en het soort route helpt mountainbikers de juiste uitrusting te kiezen, families die gaan hiken minder risico’s te nemen en degenen die op zoek zijn naar gravel de grote stenen te vermijden — alles bij elkaar betekent dit meer plezier voor iedereen! Een extra reden om enthousiast te worden omdat komoot gebruikers nu van te voren kunnen zien wat voor avontuur hen te wachten staat. Voor meer informatie over Komoot Trail View kun je terecht op de website van komoot.

Rob Hermans, Product Manager Kaarten en Navigatie bij komoot vertelt:

Het is geweldig om een nieuwe technologie in te zetten, zeker deze die de buiten-ervaring van onze gebruikers zo direct verbeterd als Trail View dat doet. Dit nieuwe staaltje komoot techniek geeft je levensechte foto’s van wat je je wellicht hebt voorgesteld, zo hoef je niet te aarzelen over wat er gaat komen! We zitten in een bevoorrechte positie om zo’n grote hoeveelheid data van onze gebruikers te kunnen delen en toepassen zodat de hele community daarmee werkelijk zijn voordeel kan doen.

 van