21-12-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Komoot-map on Garmin brengt jouw avontuur tot leven met gedetailleerde kaartnavigatie en updates tijdens de tour.

De geoptimaliseerde kaartnavigatie-interface van Komoot is nu beschikbaar voor Komoot Premium-abonnees op Garmin®-smartwatches en fietscomputers, waardoor de interactiviteit van Komoot beschikbaar wordt op het pad en de weg voor je.

De Komoot-map on Garmin kan worden gebruikt op elk Garmin-apparaat dat de Komoot Connect IQ™-app draait, inclusief de Edge®, fenix®, vívoactive®, Venu® en Forerunner®-series, en vele anderen, zelfs die zonder ingebouwde navigatiemogelijkheden.

Gebruikers kunnen routes bijwerken tijdens de tour en deze direct synchroniseren met hun apparaat* zonder de status van hun huidige activiteit te beïnvloeden. Alle Komoot-gebruikers kunnen de Komoot-kaart op Garmin gratis testen tot 7 januari 2024.

Potsdam, 20 december 2023 – Komoot kan vandaag de lancering aankondigen van de Komoot-kaart voor Garmin, een eigen navigatie-interface die beschikbaar is voor Komoot Premium-gebruikers van elk Garmin-apparaat dat compatibel is met de Komoot Connect IQ App. Komoot Premium-gebruikers kunnen nu ritten, runs en wandelingen navigeren op hun Garmin-fietscomputer of smartwatch met de intuïtieve kaartinterface van Komoot, en gebruikmaken van Komoot-functies zoals offline navigatie, stapsgewijze instructies, Zoom&Move, Donkere modus en aanpasbare gegevensvelden. Voor maximale flexibiliteit onderweg kunnen gebruikers ook Tours bijwerken in de Komoot-app tijdens navigatie en de route direct bijwerken op hun compatibele Garmin-apparaat zonder de opname van hun huidige activiteit te beëindigen*.

Komoot-gebruikers met ontgrendelde Komoot Maps-regio’s behouden de bestaande Komoot ‘Tour line navigation’-functie.

Geniet van de navigatie-ervaring van Komoot op Garmin-fitness- en outdoorapparaten Of het nu gaat om een ​​makkelijke wandeling in het weekend, een trailrunning sessie of een meerdaagse fietstocht – Komoot Premium-gebruikers kunnen tijdens buitenavonturen profiteren van de navigatiemogelijkheden van Komoot op hun compatibele Garmin-apparaten. Dankzij de nieuwe Komoot-kaart voor Garmin kunnen Komoot Premium-gebruikers nu genieten van de vertrouwde navigatie-ervaring van topklasse op alle fietscomputers en smartwatches die compatibel zijn met de Komoot Connect IQ-app – waaronder de Edge®, fenix®, vívoactive®, Venu® en Forerunner®-series, en nog vele anderen.

Daniela Withalm, Senior Connected Partner Manager bij Komoot, zei:

”Dit is de nieuwste release in een reeks verbeteringen die begon in 2019 met de Komoot Connect IQ™-app. Het aanbieden van onze Garmin-gebruikers dezelfde naadloze en intuïtieve navigatie-ervaring die ze kennen van de Komoot-app, is cruciaal geweest in onze samenwerking met Garmin. Vandaag zijn we blij om aan te kondigen dat onze Komoot-kaart en navigatie toegankelijk zijn voor alle Komoot Premium-gebruikers die compatibele Garmin-apparaten bezitten, zelfs die zonder ingebouwde navigatiemogelijkheden.”

Komoot Premium-gebruikers kunnen vol vertrouwen navigeren vanaf hun compatibele Garmin-apparaat met de geoptimaliseerde Komoot-kaartinterface. Levendige pijlen geven duidelijke aanwijzingen op het scherm, terwijl een Zoom&Move-functie gebruikers in staat stelt om gedetailleerd hun omgeving te verkennen vanaf hun apparaat – met de mogelijkheid om in en uit te zoomen en de kaart te verplaatsen indien nodig. Wanneer het avontuur zich in de bossen begeeft, kunnen gebruikers ook een Donkere modus inschakelen die de schermnavigatie optimaliseert in omgevingen met weinig licht met een hoogcontrast Komoot-kaart.

Andere functionaliteiten van de Komoot Connect IQ-app omvatten Tourzoekopdrachten met filteropties en aanpasbare gegevensvelden op het navigatiescherm voor metingen zoals snelheid, afstand, hardlooptempo, vermogen en cadans.

On-Tour route updates for adventures that never stop

Avonturen zijn prachtig onvoorspelbaar, dus flexibiliteit is essentieel bij het navigeren in de buitenlucht. Als gebruikers moeten aanpassen aan veranderende weersomstandigheden, een omweg willen maken voor een koffiepauze of gewoon een ommetje willen maken voor een panoramisch uitzicht, kunnen ze tijdens navigatie Tours bijwerken in de Komoot-app en wijzigingen direct synchroniseren* met hun Garmin-apparaat. Geen noodzaak om de activiteit te stoppen, geen vertraging in het avontuur, alleen naadloze connectiviteit om optimaal van de buitenlucht te genieten.

*Een internetverbinding is vereist om Tours naar Garmin-apparaat(en) te synchroniseren.

Hoe je de nieuwe Komoot-map on Garmin krijgt

Om toegang te krijgen tot de nieuwe Komoot-kaart op Garmin, moeten Komoot Premium-gebruikers de Komoot Connect IQ-app gratis downloaden naar hun Garmin-apparaat via de Garmin Connect IQ Store. Gebruikers kunnen nu op ‘Navigeren met apparaat’ tikken om een opgeslagen Tour (gepland of voltooid) op hun Garmin-apparaat te openen en de navigatie te starten. Op Garmin-apparaten met Garmin-kaarten kunnen gebruikers bij het starten van een Tour hun voorkeurskaartinterface selecteren, waarbij ze kunnen kiezen tussen de Komoot-kaart en de standaard Garmin-kaart, en hun voorkeuren kunnen wijzigen in de instellingen.

Rob Hermans, Productmanager Kaarten & Navigatie bij Komoot, zei:

”Intuïtiviteit, helderheid en flexibiliteit zijn essentieel bij het ontwerpen van een kaartinterface voor buiten navigeren. Met deze drie pijlers in gedachten hebben we de nieuwe Komoot-kaart voor Garmin ontwikkeld, de ultieme navigatie-interface waarmee alle Garmin-gebruikers met een Komoot Premium-abonnement betrouwbaar de buitenlucht kunnen verkennen zonder af te wijken van de geplande route – zelfs op apparaten met beperkte of geen Garmin-navigatieinterface.”

Plan nu je volgende avontuur en ervaar de gedetailleerde kaart en navigatie van Komoot op je favoriete Garmin-apparaat. Ga naar de Garmin Connect IQ Store om de Komoot Connect IQ-app te downloaden.’

Check de link voor meer informatie!

 van