KONA – Shreddy Little Liars, an Ebike Video

KONA heeft een zeer coole film van de gedraaide geesten van de Gardner broers en zussen, Becky en Ryan. Na hun hilarische High Alpine Tubing hebben het broer-zus duo nu hun eigen vooroordelen over Ebikes aangepakt. Het resultaat is een ontzettend quotable, leuk en shred-achtige video.

Becky Gardner heeft een verhaal geschreven om bij de video te plaatsen:

Ryan en ik zijn altijd klaar geweest voor een grote rit. We begonnen met mountainbiken in het begin van de jaren 2000, toen het mountainbiken keurig verdeeld was in twee groepen: de cross-country rijders en de downhillers. De cross-country rijders kochten een lichte XC-fiets om veel kilometers af te leggen, terwijl de downhillers een zware, stevige fiets namen en zich beperkten tot stoeltjesliften en pendeldiensten. Ryan en ik, samen met onze groep hechte vrienden, hanteerden een andere aanpak. We monteerden klimcassettes en uitschuifbare zadelpennen op 55lb downhill fietsen, waarmee we opstonden en trapten op de steilste brandwegen, allemaal om die heerlijke, heerlijke afdaling te kunnen maken. We bedachten zelfs een megarijtocht die meerdere pieken doorkruiste en een hele dag duurde om te voltooien. De Mega Ride werd al snel een deel van onze identiteit, en tot op de dag van vandaag is onze favoriete bezigheid om onszelf en onze vrienden mee te slepen in welke waanzinnige rit we ook bedenken. Sindsdien hebben Ryan en ik veel 100-mijl races gereden, enduro wereldkampioenschappen, meerdaagse races, door-de-nacht races en allerlei megarijtochten die we de avond ervoor bedenken, gewoon om te zien wat er mogelijk is. Enkele van onze favorieten zijn de 10k in de Baai, waar we 10.000 voet rijden vanaf Ryan’s huis in Oakland via trailfietsen. Een andere favoriet is Ryan’s Vision Quest, waarbij hij vanuit zijn huis in Oakland, CA naar Mt Vision in Marin County reed, wat ongeveer 12k aan klimmen en 115 mijl met een goede mix van off-road en paden omvatte.

Dus, toen Kona ons vroeg om een E-bike video te maken, wisten we niet wat we moesten zeggen. Nou, dat is een leugen. We wisten wat we moesten zeggen: “E-bikes zijn echt niet ons ding.” Het antwoord was: “heb je er ooit een geprobeerd?”. Nou, nee, en we waren eigenlijk van plan om het zo te houden. We waren allebei toegewijde fietsers op akoestische fietsen, dus waarom zouden we ooit een E-bike nodig hebben? Maar met een open geest en voldoende aanmoediging, en wetende dat E-bikes niet zullen verdwijnen, besloten we het toch te proberen. Toen de fietsen arriveerden, begonnen Ryan en ik na te denken over gekke manieren waarop mensen een E-bike zouden kunnen gebruiken.

Onderbewust dachten we dat als we niet echt op trails met de fietsen reden, we dan geen E-bike-rijders waren, toch? We wisten dat ze geweldig zouden zijn voor fotografen, videografen en trailbouwers. Konden ze een vliegtuig trekken? Misschien konden we ze gebruiken om pendeldiensten voor het raften te verzorgen! Deze fietsen zouden onze vrienden die misschien niet fit genoeg waren om de hele dag te trappen, nog steeds in staat stellen om met ons mee te rijden. We dachten ook dat ze geweldig zouden zijn voor dagen waarop je wilt fietsen maar je lichaam niet wilt uitputten. Ik denk dat E-bikes wel enige bruikbaarheid hebben.

Uiteindelijk hebben we toegegeven en namen we de fietsen mee naar de trails. En nou ja, E-bikes zijn behoorlijk leuk. Ik bedoel, turboboost? Wat voor soort toverkunst is dit? We hebben de E-bikes kunnen gebruiken op de trails rond mijn huis in Colorado, waar er veel hoge alpiene trails zijn, en deze fietsen zijn perfect om snel veel kilometers aan elkaar te koppelen. Ik heb het geluk dat ik op een plek woon met honderden mijlen aan motor- en E-bike-vriendelijke trails, dus het was leuk om rond te avonturieren zonder me zorgen te maken over water tekortkomen of mijn benen uit te putten. De Kona Remote 160s lijken op onze favoriete Process 153’s, dus ze kunnen ruige afdalingen aan, waardoor je zelfverzekerd bent op elk trail waar je op belandt. De fietsen hebben ook mijn snelle ritten na het werk twee keer zo lang gemaakt en zijn een geweldig hulpmiddel gebleken bij het verkennen van trails en pendeldiensten. We hebben enorm genoten van het rijden op deze fietsen en het blijkt dat het echt moeilijk is om niet te glimlachen als je over een brandweg scheurt die vroeger je benen uitputte voordat het leuke gedeelte begon.

Zal ik alleen nog maar E-bikes rijden? Absoluut niet. Ik hou nog steeds van het trappen op analoge fietsen en het maken van grote hele dag mega ritten. Maar ik zal nu een E-bike in mijn collectie houden, omdat ze echt geweldig zijn. Je kunt zeggen dat je geen E-biker bent, maar dat betekent waarschijnlijk gewoon dat je er nog nooit een hebt geprobeerd.


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van