15-02-2012 - Windsurfen, Nieuws

KONA TIME!

De wintermaanden zijn op Maui de beste tijd om waanzinnige condities te scoren wanneer de wind bijna elke dag blaast en er 24/7 swell is. De wind blaast van links en zorgt voor een verandering in tack voor alle locals en Maui regulars.

7 februari 2012 kickte de Kona wind in aan de north shore van Maui. Golven van 15-30Fen een sterke wind zorgde voor extreme condities op Lanes en Ho’okipa waar de beste riders van de wereld zich goed in thuis voelde. Onder andere Jason Polakow ( JP/NeilPryde )  en Robbie Swift ( JP/NeilPryde/Maui Ultra fins ) waren op het water te vinden.

Epicsessions.tv was op het juiste moment op de juiste plek en heeft de actie vastgelegd en met ons gedeeld. De video bevat radicale aerials, wipe-outs en super radicale turns. Kortom een supersessie!

[youtube id=”IQRNOrhh7Ic”]

Filmpje: www.epicsessions.tv

Kona Winds komen vaak als gevolg van regen en onweerstormen op de oceaan. Per jaar zijn gemiddeld drie Kona stormen waar de pro surfers op Hawaii en de locals van kunnen genieten. Toch wordt het niet aangeraden om tijdens de intense momenten van de storm het water op te gaan.

In Kona winds komt er enorm veel spray van de lip af. Expert windsurfers ondervinden dit op Ho’okipa en Lanes, maar er is een serieuze mogelijkheid dat je naar buiten wordt geblazen door de kracht van de Kona wind. De sterkte van de Kona Offshore wind kan makkelijk verkeerd worden ingeschat door de bomen langs de shoreline en de wind schaduw van het  land. Het is dus niet aan te raden om alleen te gaan surfen langs de north shore van Maui tijdens een sterke Kona!

Foto’s: Jimmy Hepp on Facebook

 van