14-05-2019 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Kona Wah Wah II pedalen

Review Kona Wah Wah II. Na jaren van CNC-gefreesde pedalen probeerden we eens de nieuwe kunststof Kona Wah Wah II-pedalen. Redacteur Michiel reed de Kona Wah Wah II-pedalen zowel in Nederland als het buitenland in combinatie met de geteste Ion Raid Amp II schoenen.

Pedalen zijn de bitch van elke mountainbiker, ze zitten in de ‘line of fire’ van alle ellende die je tegenkomt op de trail en de vraag is niet of ze afgeragd worden, maar wanneer. Daarom zijn kunststof pedalen misschien wel een uitkomst, omdat deze er niet zo snel gehavend uit gaan zien.

Qua ontwerp hebben de Kona Wah Wah II’s flink wat navolging gekregen, het is een van de meest gekopieerde pedalen. Inmiddels is het tijdperk van de Kona Wah Wah II aangebroken. Eenmaal uit de doos vallen twee dingen meteen op. Eén, wat zijn de plat. Twee, wat hebben ze een groot oppervlak. Nu de hamvraag, is dat grote plateau juist fijn of onhandig? Wij hebben het als heel prettig ervaren. Dankzij het grote plateau buigt je voet niet door en ervaar je helemaal geen kramp.

Kona wah bike pedal

De Kona Wah Wah’s hebben in tegenstelling tot veel andere pedalen twee gedichte lagers en één naaldlager, wat staat voor een heel duurzaam ontwerp. Onze testperiode was te kort om echt een oordeel over duur- zaamheid te geven, maar van begin tot eind functioneerde ze top. Het ontwerp gaf veel grip en de druk werd goed verdeeld. En dat met maar slechts acht pins die verdeeld staan over de buitenrand van het pedaal.

De Kona Wah Wah’s zijn er in zes kleuren, als Hollanders hebben we natuurlijk de oranje variant getest. Ze kosten 59 euro en voor het aluminium model betaal je het dubbele.

Prijs € 59,00

Meer lezen? 

Meer reviews en tests zoals deze lees je ook in UP/DOWN #1 2019. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN of Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN of Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 van