22-03-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Kristof Allegaert begint aan zijn grootste uitdaging tot nu toe

He’s at it again mate. Fietsende leerkracht uit Kortrijk Kristof Allegaert begon in de nacht van 17 maart aan een nieuw avontuur. Hij neemt immers deel aan de Indian Pacific Wheel Race. Een race die het deelnemersveld helemaal door Australië stuurt. Goed voor in totaal 5500 kilometer en een slordige 34000 hoogtemeters. Bekijk hier het parcours.

Kristof Allegaert

Kristof is natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe wat lange afstandswedstrijden betreft. Hij won immers alle Transcontinental Races waaraan hij deelnam (3 stuks) en won daartussen ook nog de eerste editie van de Red Bull Transsiberian Extreme Race. Die laatste was goed voor een tocht van maar liefst 9000 kilometer.

Indian Pacific Wheel Race

Toch lijkt deze Australische onderneming nog een stuk moeilijker aangezien hij (net als de Transcontinental Race) niet kan genieten van steun. Het begint allemaal door je achterwiel in de Indische oceaan te soppen in het stadje Fremantle. Na het overwinnen van de Australische woestijn (Nullarbor Plain), de heuvels van het wijnlandschap, de ‘Iconic Great Ocean Road’ en de Australische Alpen kom je aan de andere kant van het eiland uit in Sidney waar de race eindigt door het voorwiel in de Pacific ocean te planten. Vandaar de naam dus: Indian Pacific wheel race. De concurrentie is deze keer wel moordend, waardoor een goed resultaat allerminst gegarandeerd is. Kristof, gesteund door zijn sponsor Sportful, beschikt over alle mogelijke middelen om mee te doen voor de eindoverwinning.

R&D-Cima-jersey-2

Kristof zal er voor het eerst gebruik maken van de R&D Cima jersey en bibshort. Hij zal het ademend vermogen perfect kunnen gebruiken in de sterk oplopende Australische temperaturen.

 van