09-09-2011 - Surfen, Nieuws

Kwart finales van de Quiksilver Pro New York bekend

De beste surfers ter wereld hebben gisteren een lange dag vol met surf gehad. Want zowel de derde als de vierde ronden werden gisteren gesurft. Maar dankzij de swell van de storm Katia konden ze in ieder geval laten zien wat ze in huis hadden.

De meest spectaculaire heat van de dag was toch wel die van Josh Kerr en Kelly Slater. In het begin van de heat nam Kelly Slater al snel de voorsprong met een frontside alley-oop met een score van 9.37. Josh Kerr liet zich niet uit het veld slaan en antwoordde met twee airs met de score van 9.57 en 9.70. Kelly Slater kon hier niet van terugkomen en Josh Kerr won de heat en plaatste zich hiermee voor de kwart finale.

“I can’t believe it just happened like that,” verteld een trotse Josh Kerr. “I didn’t expect to make that varial and when I did I thought, ‘it’s time to go now.’ Then I got one straight after it. I couldn’t have planned it any better. The fans are really cool and it’s great to be in New York with everyone screaming, it’s great. I definitely gained confidence from that heat. I’ve never beaten Kelly (Slater) and I’m just so stoked right now.”

Kelly Slater moest het na dit verlies in de vijfde ronde opnemen tegen Jeremy Flores. Hij wist zijn heat te winnen en zich zo te plaatsen voor de kwart finale, waar hij het op moet nemen tegen Josh Kerr. Dit beloofd een uiterst spannende rematch te worden!

De indeling van de kwart finales zal er als volgt uit zien:

QF 1: Taj Burrow (AUS) vs. Jadson Andre (BRA)
QF2: Kelly Slater (USA) vs. Josh Kerr (AUS)
QF 3: Alejo Muniz (BRA) vs. Heitor Alves (BRA)
QF 4: Owen Wright (AUS) vs. Julian Wilson (AUS)

 van