04-06-2011 - Mountainbiken, Nieuws

LakeBike 24 Challenge

In het weekend van Pinksteren (11 en 12 juni) zullen honderden fanatieke en recreatieve mountainbikers temidden van de luierende recreanten hun longen uit hun lijf fietsen tijdens de mooiste 6 en 24-uursmarathon van Brabant. Door deelname van wereldkampioenen Jean Biermans en Ives Verbruggen is LakeBike 24 nu al een begrip bij zowel de professionele, sportieve, fanatieke als recreatieve mountainbikers.

Om het meer van Aquabest is een afwisselend parcours uitgezet van circa 8 km. Singletracks door het bos, zandpaden langs het meer en de diverse natuurlijke en kunstmatige hoogte verschillen maken het parcours uitdagend voor iedereen.

Wie gedurende 24-uur de meeste rondjes rijdt, heeft gewonnen. Naast professionals houden richt zich ook op de fanatieke amateur mountainbikers. Zij kunnen zich met een team van 4 tot 8 personen inschrijven. Naast de 24-uurs Challenge wordt er ook een 6-uurs wedstrijd georganiseerd. Gedurende het evenement wordt er 24-uur lang veel georganiseerd om het iedereen naar de zin te maken. Op het kampeerterrein is de mogelijkheid om tentjes te plaatsen zodat de deelnemers tussendoor kunnen uitrusten om vervolgens weer vol energie van start te gaan. Doordat de deelnemers een transponder met zich meedragen, is op een groot scherm de stand te volgen. LakeBike 24 wordt een spannende wedstrijd om naar te kijken.

En met de plas en Dippie Doe vlakbij is het een locatie waar je ook je gezin mee naar toe kan nemen. Het parcours loopt dwars door het promodorp. Deze is ingericht is met diverse stands waar demo’s worden gegeven en de laatste modellen van Cannondale en Santos getest kunnen worden.

Het evenement is uniek in Zuid-Nederland en de centrale ligging heeft als voordeel dat het mountainbikers uit Nederland, Duitsland en België zal aantrekken. De locatie is zeer toegankelijk en ligt naast de kruising van A58 en de A2 op een steenworp van Eindhoven.

Sponsoren: Red Bull, FrieslandCampina, Svea Keukens, AquaBest (Ronald van Pelt), Rabobank Best, John Knoops Passion for Bikes.

www.lakebike24.nl

 van