27-05-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Lancering van Merida Big Nine, Big Seven en Big Trail

Vorig jaar stelde Merida ons tijdens het UCI World Cup in Albstadt voor aan een volledig geveerde fiets, de Ninety Six, zoals je in dit artikel kunt lezen. Dit jaar was het de beurt aan drie spectaculaire hardtails, waarvan twee zich concentreren op moderne crosscountry-wedstrijden en één die meer gemaakt is voor technisch lastige trails.

De Big Nine is de nieuwste wedstrijdfiets van Merida. De fiets beschikt over een verbeterde geometrie, die de rider in staat stelt om de meest uitdagende crosscountry-circuits te overwinnen. Verder heeft Merida veel tijd gestoken in het optimaliseren van de verhouding in comfort, stijfheid en geometrie. Daarnaast hebben de ontwikkelaars het voor elkaar gekregen om het geheel aanzienlijk lichter te maken.

GD240661_Merida Albstadt 2016

De Big Seven volgt grotendeels vergelijkbare ontwerp criteria als de Big Nine, maar is gebouwd rond de kleinere 27,5 wielen. Hierdoor leent de fiets zich meer voor riders die wendbaarheid boven comfort plaatsen.

Met de Big Trail PLUS bike wilde Merida voornamelijk de focus leggen op het combineren van plezier en veiligheid. Hierdoor wordt het verschil verklaard in bijvoorbeeld de geometrie, in vergelijking met je standaard hardtail-bike. De Big Trail beschikt over een downhill focus, waardoor de fiets meer richting een full suspension trail bike gaat als een cross country. Verder beschikt de fiets over een 130mm voorvork met een licht gewicht aluminium frame.

Klik op de links voor meer informatie over de Big Seven, Big Nine en Big Trail.

Word-abonne---banner---UpDown

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van