30-12-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Land of sneeuw, de Flysurfer PEAK 2 is ready to go

Flysurfer heeft de ”single-skin” technologie gebruikt in een kite die gebruikt kan worden op het land of in de sneeuw. De ”single-skin” technologie houdt in dat er geen luchtkamers aanwezig zijn. Dankzij de veelzijdigheid van de kite, zijn low-end power en zeer gemakkelijke start en landing mogelijkheden wordt de kite geliefd door een steeds grotere groep landboarders en snowkiters. 

De PEAK2 is op een aantal plekken verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, zo is de stabiliteit en veiligheid verbeterd. Daarnaast is de aspect-ratio iets aangepast, is er een efficiënter aerodynamisch profiel gebruikt en is bridle iets versimpeld. Door deze veranderingen zijn de upwind en spring eigenschappen flink verbeterd, daarnaast stuurt de kite sneller wat de freeride ervaring weer verbeterd. Voor degene die denken dat je met ”single-skin’ kites niet kunt freestylen hebben het mis, de nieuwe PEAK2 is een unhook machine met de mogelijkheid om slack in de lijnen te creëren om zo zelfs de meest technische tricks te kunnen uitvoeren.

De PEAK2 waarborgt de hoogste veiligheidsstandaard en komt met de Infinity 3.0 control bar en |nfinity 2.0 quick release.

Door zijn kleine en lichte verpakkingsgrootte kan je de kite overal mee naar toe nemen. De peak2 is verkrijgbaar in de de maten 4m2, 6m2 (nieuwe kleuren), 9m2 (nieuwe kleuren) en 12m2.

Voor meer info ga je naar deze website.

 

 

 van