28-06-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Langer Aerodynamisch met Pro Stealth-Zadels

Nieuwe Pro Stealth Curved en Nieuwe Generatie Pro Stealth-Zadels houden Je Langer Aerodynamisch.

  • Nieuw gebogen Stealth zadel ontworpen voor degenen die van links naar rechts bewegen op het zadel
  • Eerste generatie Stealth-zadels krijgen een nieuwe ontwerp waardoor ze nog lichter zijn

Als het gaat om op een fiets zitten, zijn er mensen die rotsvast zijn in hun positionering, en er zijn er mensen die veel bewegen tijdens het trappen. Het nieuwe PRO Stealth Curved zadel is speciaal ontwikkeld voor deze rijders.

Pro Stealth Zadel

Met zoveel variatie in rijstijlen en zadelvoorkeuren, biedt PRO nu tien modellen in het Stealth-assortiment, allemaal met de herkenbare korte en brede neus en trapeziumvormige achterkant, ontworpen om meer kracht op de pedalen te kunnen zetten met een diepe zit op een aerodynamische manier.

De twee nieuwe Stealth Curved-zadels (Team en Performance) introduceren een nieuwe vorm in de familie met een gebogen profiel, verlengde zijkanten en een geweven zijprofiel om ervoor te zorgen dat rijders een vaste positie op het zadel houden en minder heen en weer glijden.

Pro Stealth Zadel

Daarnaast hebben de originele Stealth Team- en Performance-zadels van de eerste generatie een re-engineering ‘onder de motorkap’ ondergaan en zijn de looks aangepast zodat ze matchen bij PRO’s nieuwste Falcon, Turnix en Griffon zadels. De veelgeprezen pasvorm van de Stealth is behouden, maar een nieuwe basisconstructie zorgt voor verbeterde prestaties.

Pro Stealth Zadel

Stealth Curved

Het nieuwe Stealth Curved-model, komt in twee versies, de elite Team-versie en de high-end Performance-versie.

Het PRO Stealth Curved Team-zadel heeft een met carbon versterkte polymeerbasis en carbonrails en is met 161 gram perfect voor rijders die een laag gewicht belangrijk vinden.

De roestvrijstalen PRO Stealth Curved Performance-versie heeft net als de Team variant een met carbon versterkte polymeer basis, en heeft roestvrijstalen rails. Dit zadel is slechts 43 gram zwaarder dan de Team, maar biedt een robuustere kwaliteit.

Beide Curved-versies hebben een iets smallere neus dan de originele Stealth-modellen. Bovendien biedt de nieuwe Stealth Curved ook een breed en hol anatomische uitsparing met een driedubbele met koolstof versterkte brugstructuur om de druk in het perineale gebied te verlichten.

Mark Kikkert, PRO Product Development team manager:
“In onze onderzoeken met Bikefitting.com naar het in kaart brengen van drukpunten zagen we veel professionele en competitieve rijders die de neiging hebben om van links naar rechts te schuiven terwijl ze trappen. Hoewel dit voor sommigen een vrij natuurlijke beweging is, kan het voor anderen minder efficiënt zijn. Ons Griffon-zadel is ontworpen om dat te compenseren, maar we wilden ook die stabiliteit van een zadel dat een meer aerodynamische positie biedt. Daarom is de Stealth Curved gemaakt.”

“Het gebogen profiel geeft fietsers meer ondersteuning om overmatige beweging van links naar rechts te voorkomen. De korte neus van de Stealth-zadels biedt rijders meer comfort en minder drukpunten in een diepe aerodynamische fietspositie. ”

Stealth zadels van de nieuwe generatie

De volgende generatie Stealth Team- en Performance-zadels zijn opnieuw ontworpen met een nieuwe basisconstructie. Het zadel bezit dezelfde contactpunten en hetzelfde rijgevoel als de eerste generatie Stealth, maar de basis heeft nu een 12% groter anatomische opening om de druk nog verder te verminderen. Het anatomische gebied is versterkt met een drievoudig brugontwerp dat stijfheid toevoegt en het zadel zijn onderscheidende uitstraling geeft. Het hele pakket met carbonrails komt uit op 161 gram, wat een reductie van 7,5% (11 gram) is in vergelijking met de vorige generatie.

Details

Zowel het PRO Stealth Curved Team zadel (PRSA0356 en PRSA0357) als het Stealth Curved Performance zadel (PRSA0354 en PRSA0355) zijn verkrijgbaar in 142 mm en 152 mm breedtes. Beide hebben ze een brede stompe neus en een brede anatomische pasvorm met een iconisch drievoudig brugontwerp om ervoor te zorgen dat flexibele fietsers vanuit het bekken kunnen kantelen in een diepe, snelle houding.

De volgende generatie Stealth Team (PRSA0352, 142 mm en PRSA0353, 152 mm) zadels hebben een met carbon versterkte polymeer basis met een carbonrails. De Stealth Performance (PRSA0350, 142 mm en PRSA0351, 152 mm) zadels zijn voorzien van roestvrijstalen rails. Beide modellen maken ook gebruik van het driedubbele brugontwerp met een brede anatomische pasvorm.

Bezoek nu de PRO Saddle Selector om te zien of een van deze Stealth-vormen geschikt kan zijn voor je zadelupgrade of vervangingsbehoeften: https://www.pro-bikegear.com/global/saddle-selector


In het vorige nieuwsbericht ‘Perfecte Zeem voor Stealth Zadel’ lees je over de perfecte zeem voor op het Stealth Zadel. Voor de keuze voor een koersbroek heeft Shimano een Bib Short Selector gecreëerd. Ook hier lees je over in dit nieuwsbericht.

 van