Langste skatepark ter wereld geopend in Høje-Taastrup

‘S Werelds langste skateboardpark is momenteel in aanbouw in de buitenwijk Høje-Taastrup van Kopenhagen. Het park is bedacht door Gilfberg+Lykke – het ontwerpbedrijf opgericht door de in de VS gevestigde Deense kampioen skateboarder Rune Gilfberg – in samenwerking met het in Kopenhagen gevestigde ontwerpbureau COBE.

Høje-Taastrup

De nieuwe skateboardfaciliteit, die zich over bijna een kilometer uitstrekt door een nieuw aangelegd park tussen het station Høje-Taastrup en het winkelcentrum City 2, zal in totaal 4.200 m2 beslaan. Het skatepark passeert verschillende nieuwe ontwikkelingen in het gebied, waaronder een nieuw gemeentelijk stadhuis.


Het skatepark heeft een dubbel doel: de lokale en internationale skateboardergemeenschap dienen en fungeren als klimaatadaptatiemaatregel waarbij de zogenaamde ‘greppels’ van het parcours zijn ontworpen om regenwater op te vangen tijdens plotselinge overstromingen. Het skatepark van wedstrijdkwaliteit is open voor het publiek en organiseert ook spraakmakende evenementen.

Gilfberg+Lykke heeft skateparken ontworpen voor steden in heel Europa, waaronder Deense steden als Odense, Elsinore, Roskilde en Haderslev. In Kopenhagen hebben ze skateparken gecreëerd in Fælledparken en Tårnby. Elk park is uniek ontworpen en met de hand gegoten in beton.


Bekijk de hele lijst van Gilfberg+Lykke skateparken hier.

Website

 van