15-03-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Lapierre introduceert Pulsium endurance racefietsen

Veel mensen denken dat comfort en prestatie elkaar uitsluiten… Lapierre combineert ze !

Lapierre

Pulsium en Pulsium SAT. Één naam, twee modellen, één doel: om jou te vergezellen op al je fietsritten. Om je te helpen bij het verbreken van je eigen records, een sprint te winnen van je fietsmaten of om gewoon een mooie tocht te rijden van twee uur, een dagtocht of een weekendje bikepacking. Genieten staat voorop, alleen of samen met je vrienden. Met de mogelijkheid om van de gebaande paden af te gaan en eens een onverhard pad mee te pakken. Gewoon omdat het kan en omdat je er zin in hebt. Waarheen en met welk doel je ook rijdt, je kunt altijd vertrouwen op het comfort en de efficiëntie van de Lapierre Pulsium. Je trouwe metgezel voor alle fietsritten.

UD Carbon voor optimaal comfort

Pulsium
Pulsium biedt optimaal rijcomfort dankzij het gebruik van unidirectional HR 24T carbonvezels met meer verticale elasticiteit. Tegelijkertijd wordt met dit type UD carbon de laterale stijfheid verhoogd en heeft het bovendien een grotere schokbestendigheid. De stijfheid en efficiëntie zijn van hetzelfde hoge niveau als die van de S.A.T. variant.

Pulsium SAT
Het Pulsium SAT frame combineert twee voordelen: een constructie van 24T UD HR (High Strength) carbonvezels en onze exclusieve gepatenteerde S.A.T. (Shock Absorption Technology) voor een optimale demping van trillingen door het gebruik van een elastomeer in de verlenging van de achtervork. Of de weg nu perfect geasfalteerd is of ruw en onverhard: je lichaam zal het verschil niet voelen. Het S.A.T. systeem is eenvoudig, effectief, onderhoudsvrij, instellingsvrij en weegt slechts 20 gram! Het verticale comfort wordt – dankzij S.A.T. – verbeterd met +11% in de achter driehoek van het frame.

Design, Lapierre DNA

De Pulsium heeft de look and feel van een high-end racefiets dankzij de cleane framevormen, het sportieve ontwerp en vooral door de perfecte integratie van de rem- en versnellingskabels onder de voorbouw en door de balhoofdbuis. De Lapierre endurance racers doen geen water bij de wijn wanneer het gaat om comfort, prestatie en design. Goedgekeurd door de UCI, zijn de Pulsium en de Pulsium SAT startklaar voor elke race, of het nu een cyclosportieve is of een ultra- endurance race. Zelfs geschikt voor Cyclo-Cross dankzij de optie om 700×35* banden te monteren.
(* maximale aanbevolen bandenmaat)

Lapierre

Geometrie

Vergeet de gebruikelijke schouder- en nekpijn. Als toevoeging op het frameontwerp om optimaal comfort te bieden, heeft Lapierre ook de geometrie aangepast met een hogere balhoofdbuis zodat je een comfortabeler positie op de fiets hebt. Hiermee biedt de Pulsium een minder agressieve fietshouding dan onze Prestatie modellen. Wij weten als geen ander dat het voor lange fietsritten belangrijk is om een comfortabele positie op de fiets te hebben zodat je je optimaal kunt concentreren op de prestatie en het landschap om je heen.

Lapierre

Bekijk het aanbod van Lappiere op de website!


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van