08-09-2016 - Surfen, Nieuws

Last Minute Indo Part 2

In de laatste 6|Surf staat een artikel over een tiendaagse surftrip van Kaspar Hamminga en Yannick de Jager in Indonesie. Vorige week plaatste wij het eerste deel van deze trip klik hier om deze te bekijken.  Lees hier deel twee van het artikel en bekijk de video die Protest onlangs publiceerde. 

MAANDAG // 20-05-16

Gisteravond laat zijn we aangekomen op de plek van bestemming. Het was donker en we konden helaas de golven niet meer zien. Zoals gewoonlijk zijn we vroeg gaan slapen en lekker vroeg opgestaan om naar de beloofde spot te rijden. Ik moet nog wel even goed kijken: hoe kwam je daar ook alweer? Na een stukje cruizen door de jungle, waar de aapjes door de bomen slingeren, en over een sketchy huisgemaakt mini bruggetje komen we aan op de spot. We kunnen onze ogen niet geloven: een lange rechtse point met cleane sets van ongeveer anderhalf tot twee meter.

Het is zo’n lekker gevoel als het uiteindelijk dan echt is zoals je had gehoopt, alsof er een last van je schouders valt. “Ik zei het toch Yan! Ik wist dat we hier naar toe moesten gaan!” We rennen gelijk het water in. Als een paar uur later het tij dropt, gaat de golf nog beter lopen. Tijd voor nog een sessie, zeker wanneer de lokale mijnwerkers eruit gaan voor de lunch.

Indopart2(1)

WOENSDAG // 22-05-16

De laatste dag op het paradijselijke Sumbawa is aangebroken. De swell is ook hier al afgenomen, maar het voelt nog steeds heerlijk wetende dat Bali nu echt bijna fl at is. De spot die we afgelopen dagen heerlijk hebben kunnen surfen is nu alleen wel heel crowded geworden. Er komen zelfs charter boten die achter elkaar surfers afdroppen.

Al een paar dagen zagen we in de hoek van de baai een golf lopen die tegen een super grote klif aan wedged, wat een lekkere ramp creëert. Door de drukte besluiten we een stuk over het witte strand vol kokosnoten en krabben te lopen. Niemand in het water en een heerlijk schouderhoog gol† e, perfect om een dikke hack of een hoogvlieger in te zetten. Mijn benen voelen zwaar en ik ben bijna surfed out, maar we moeten nog even genieten van het moment en nog een paar sicke shots schieten. Morgenochtend vroeg vertrekken we weer naar Bali en is het alweer bijna gedaan met de pret.

VRIJDAG // 24-05-16

Het zit er nu echt bijna op. Vanavond vertrek ik naar Nederland waar ik nog een paar opdrachten op school moet inleveren voordat ik voor het zomerseizoen naar Frankrijk vertrek.

Vanochtend heb ik met Yannick nog een laatste sessie gedaan op Canggu, met aansluitend een brunch bij mijn favoriete tentje. Hier bestel ik altijd een heerlijke Nasi Campur met een vers geperste fruit juice. Onder het eten laten we nog even de afgelopen dagen de revue passeren. Voor mijn gevoel ben ik vier dagen in Indo geweest. We hebben zoveel gedaan in zo’n korte tijd. Allebei hebben we een super voldaan gevoel. Als het aan mij ligt, ga ik vaker dit soort last minute korte trips maken. Ik merk dat ik er stiekem wel van hou, een beetje stressen doet mij wel goed en houdt me lekker scherp. Op naar het volgende ongeplande avontuur!

Dit is een artikel uit het tweede 6|Surf magazine van 2016. Wil je de rest van het magazine lezen? Je kan het magazine in de webshop kopen of word voor het gemak abonnee zodat je alle uitgaves van 6|Surf als eerste thuis bezorgd krijgt.

 van