03-12-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Laurens ten Dam brengt biografie uit

Laurens ten Dam stond jarenlang bekend als meesterknecht en brak de afgelopen Tour de France echt door bij het grote publiek. Samen met zijn Belkin-collega Bauke Mollema wist Laurens lang in de top van het klassement mee te strijden, om uiteindelijk een zwaarverdiende dertiende plaats te behalen.

Nu is er dus een biografie over de wielrenner verschenen, die onlangs nog zijn contract bij Belkin heeft verlengd. De coureur van het voormalige Rabobankteam wil met zijn boek laten zien wat het betekent om vandaag de dag als professional op een racefiets te zitten.

Laurens ten Dam: ‘Sinds een aantal jaar is de sport veel schoner, maar we worden nu gestraft voor de fouten van een vorige generatie. Waar het vroeger stoer was om wielrenner te zijn, schaam ik me nu. Het zijn verwarrende tijden, de sport is met de ontmaskering van Lance Armstrong als dopinggebruiker in groot verval geraakt.” Uiteraard kunnen we nog veel meer interessante passages in het boek over de coureur verwachten.(ISBN: 9789046815892)

 van