07-09-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Lazer Cage Kineticore Review

De Lazer Cage Kineticore heeft een glasvezel buitenzijde met carbon verstevigingen. De helm weegt 900 gram in een maat large en is voorzien van Lazers eigen KinetiCore-techniek, welke helpt rotatiekracht tijdens een val op te vangen. Anders dan het MIPS-systeem heeft Lazer een eigen intern systeem ontwikkeld. Dit geeft het merk de mogelijkheid hun producten zo te ontwerpen dat minder grondsto en nodig zijn en een lichter gewicht kan worden gerealiseerd.

Het KinetiCore-systeem bestaat uit verschillende kreukelzones welke zijn opgebouwd uit blokvormige stukjes EPS-foam. Het is dus onderdeel van het foam en geen losse liner zoals bij MIPS. Bijkomend voordeel hiervan is dat dit zorgt voor extra luchtstroom langs het hoofd. Aan de voorzijde zijn twee grote luchtinlaten en het kinstuk laat eveneens ruim voldoende lucht door.

Dit is ook iets wat ons opviel, de helm is een van de koelste die we tot dusver hebben getest en kan prima worden gedragen wanneer je veel moet trappen. Dit wordt mede gerealiseerd door het ontbreken van het bekende afstelsysteem waarmee je met een draaiknop achterop de helm op maat kan stellen. In plaats daarvan moet je kiezen uit vijf maten en zorgt de liner samen met de padding voor een goede t. Er worden twee maten pads meegeleverd. Hiermee kun je de helm nog verder afstellen.

Het lichte gewicht van de helm maakt het samen met de ventilatie echt een goede keuze voor mooie uitdagende routes in de Alpen, het verschil met een open helm is minimaal. Daarnaast vinden wij de vormgeving – met een rechte hoge klep en hoekige vormen – geslaagd. De oranje-witte kleuren maken het tot een opvallende verschijning. Geen zorgen, hij is ook verkrijgbaar in zwart.

De kinband is voorzien van een magnetische sluiting welke makkelijk met een hand te openen is. Het sluiten gaat nog makkelijker, dit dankzij de magneten die elkaar opzoeken. Lazer heeft met de Lazer Cage Kineticore een lichte en zeer goed ventilerende helm op de markt gebracht, wel is het zaak hem te passen voor aanschaf.

  • Prijs: € 279,-

Meer informatie?

De Lazer Cage Kineticore Review is afkomstig uit Up/Down #3 2023, losse uitgaven van Up/Down kun je hier bestellen in de Soul Webshop. Voor meer informatie over de Lazer fietshelmen kun je hier terecht op de site van het merk.

 van