28-09-2019 - Nieuws, Wielrenblad

De Lazer Genesis helm

‘s Werelds oudste helmfabrikant Lazer komt met een splinternieuwe helm. De Lazer Genesis helm weegt slecht 189 gram¹ en is de lichtste helm ooit gemaakt door Lazer. Het is een helm die zó licht is, dat je vergeet dat je hem draagt!

Topprestaties worden bereikt wanneer alles op zijn plaats valt, wanneer het hoofd vrij is van obstakels, wanneer de geest de benen aanstuurt. De Lazer Genesis helm helpt je om maximale prestaties te bereiken. Op vlakke gedeeltes, in de bergen, in de modder, in de zon en in de regen, deze helm presteert altijd. Licht als een veer, aerodynamisch als een vogel, en hij zit als gegoten. De helm helpt je om je te concentreren op wat belangrijk is, namelijk trappen met je benen.

De superlichte versie van Lazer’s gepatenteerde Advanced Rollsys System® zorgt voor een eenvoudige 360° aanpassing. Samen met de verstelbare hoofdmand, zorgt het Advanced Rollsys System® voor een perfecte en comfortabele pasvorm. De Lazer Genesis is voorzien van ingenieuze ventilatiekanalen, waardoor de verkoelingsefficiëntie tijdens de warmere ritten wordt gemaximaliseerd. De helm genereert zelfs een betere ventilatie in vergelijking met rijden zonder helm². Beide, zowel de meegeleverde race- alsook de comfortvulling zijn gemaakt om het gewicht te verminderen en het comfort te verhogen.

De gepatenteerde Aeroshell die optioneel leverbaar is, maakt van de Lazer Genesis op een eenvoudige wijze een aerodynamische en toch lichte helm. Tijdens koudere ritten, kan de Aeroshell worden gebruikt als een hoes die je tegen de weersomstandigheden beschermt.

De Lazer Genesis wordt aangeboden in alle belangrijke normeringen (CE, CPSC en AS) en wordt leverbaar in versies met en zonder MIPS.

 Tijdens het UCI Wereldkampioenschap in Yorkshire (UK) zal de Lazer Genesis zijn debuut maken. De helm zal met trots gedragen worden door topteams zoals Jumbo Visma, Team Sunweb en Corendon-Circus.Lazer Genesis helm

DETAILS
Verstelsysteem: Advanced Rollsys System
Constructie: In-Mold
Ventilatie: 22 Ventilatieopeningen
Gewicht: 189g (S-CE)
Certificering: CE-CPSC-AS
Maten: S / M / L
Colours: Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow
Consumentenadviesprijs:  €219,99 / €239,99 (MIPS)
Leverbaar:  november 2019

EIGENSCHAPPEN
–          Lichtgewicht
–          Interne ventilatiekanalen
–          Advanced Rollsys fit system
–          Wordt geleverd met Race en Comfort vulling
–          Reflecterende stickers (Black, Flash Orange & Flash Black)
–          Geschikt voor Aeroshell (optie)

Meer info over Lazer of meer helmen zien? klik dan  hier.

¹ Gebaseerd op CE model in maat S, zonder MIPS
² Gedurende de ventilatietests wordt de ventilatie van het hoofd tijdens het rijden op 100% ingesteld. De Genesis presteert op 108%, voornamelijk door de open structuur en de slimme luchtgeleiding naar het achterste deel van het hoofd van de rijder.  
 
 van