Shimano Lazer-helmen domineren de ratings

Lazer-helmen domineren de 5-sterren-ratings volgens Virginia Tech Safety Rating – Na een update van vorig jaar heeft Virginia Tech, in samenwerking met het Insurance Institute for Highway Safety, de laatste testresultaten voor fietshelmen vrijgegeven, waaruit blijkt dat de helmen van Lazer de meeste 5-sterren beoordelingen van alle geteste fabrikanten krijgen. Lazer-helmen zijn nu de top 3 van de weghelmen en de fabrikant heeft meer 5-sterren-helmen dan welke andere fabrikant ook.

Nadat drie van de helmen van vorig jaar een topkwalificatie kregen, hebben twee nieuwe Lazer-modellen de vijfsterrenclassificatie gekregen, waardoor er nu in totaal acht modellen zijn die de hoogste rating hebben gekregen. De nieuwe ultralichte Lazer G1 performance weghelm is nu de best geteste helm ooit, met een 9,2-sterren- beoordeling van Virginia Tech.

De modellen Lazer-helmen met de 5-sterren-beoordeling zijn: G1 MIPS, Impala MIPS, Z1 MIPS, Chiru MIPS, Century MIPS, Mes+MIPS, Cycloon MIPS en Anverz NTA MIPS.

De Virginia Tech-impacttest maakt gebruik van het STAR-evaluatiesysteem om te bepalen of de helm in staat is om de lineaire versnelling en de rotatiesnelheid van het hoofd te verminderen als gevolg van een reeks van schokken die een fietser zou kunnen ondervinden. Virginia Tech raadt het gebruik van een 4- of 5-sterren helm aan.

De G1 MIPS, Impala MIPS, Z1 MIPS, Chiru MIPS, Century MIPS, Mes+MIPS, Cycloon MIPS en Anverz NTA MIPS uit de Lazer lijn van Shimano hebben de 5 sterren rating gekregen.

Mike Smink, Commercieel Directeur van Lazer Sport:

“Lazer is blij om een aantal van haar 2020-tophelmen terug te zien bij de hoogste STAR-veiligheidsbeoordeling van Virginia Tech. Van het eerste ontwerp tot de grondige in-house engineering, het testen en de ontwikkeling, uiteindelijk zijn veiligheid en comfort in gebruik onze ultieme doelen. Nu Lazer op de top van de Virginia Tech resultaten staat, voelen we grote tevredenheid als team maar ook voor de veiligheid van onze klanten.”


magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van