11-01-2024 - Nieuws, Wielrenblad

Lazer introduceert de heruitgevonden en lichtgewicht Z1 KINETICORE.

Met een gewicht van 220g M CE is dit de lichtste helm op de markt, inclusief rotatie-impactbescherming.

De Z1 KinetiCore is perfect voor wie op zoek is naar een veerlichte helm zonder in te leveren op bescherming. Het nieuwe model is ontworpen om zowel lichtgewicht te zijn als uitstekende ventilatie te bieden, terwijl het voldoet aan essentiële veiligheidsnormen en daarbovenop rotatie-impactbescherming integreert.

De Z1 KinetiCore bouwt voort op het iconische Z1-model, gedragen door bekende atleten zoals Andre Greipel op de Champs Elysees, door alles te behouden wat al goed was en het te verbeteren met de geïntegreerde gepatenteerde KinetiCore-beschermingstechnologie van Lazer. Het resultaat is een helm met een 5-sterrenbeschermingsclassificatie van Virginia Tech, inclusief ingebouwde rotatie-impactbescherming en een gewicht van slechts 220g M CE.

Strategisch geplaatste ventilatieopeningen, hellende bruggen en een zwevende hoofdband zorgen voor de beste ventilatie in zijn klasse, met oog voor aerodynamica. Een Lazer Aeroshell is compatibel met de helm en kan worden toegevoegd om de openingen te sluiten voor extra aerodynamisch voordeel en bescherming tegen weerelementen.

Nu inclusief de geüpgradede Lazer Advanced RollSys: een draaiwiel boven op de helm waarmee het pasvormsysteem over de hele omtrek van het hoofd kan worden aangepast voor een comfortabele en veilige pasvorm zonder drukpunten. Omdat de Lazer Advanced RollSys boven op de helm zit, blijft er voldoende ruimte vrij voor lang haar in een paardenstaart of knot.

Andere kenmerken van de Z1 KinetiCore zijn lichtgewicht gestikte riemen gemaakt van antibacterieel en gerecycled materiaal, ontworpen voor maximaal comfort. Het verwijderen van een plastic riemverdeler en het gebruik van gerecycled riemmateriaal zijn kleine stappen naar een duurzamere toekomst waar Lazer naar streeft.

De Z1 KinetiCore zorgt ervoor dat je je bril veilig kunt bewaren met zijn gleuven voor het vastzetten van de bril. Verhoogde zichtbaarheid wordt eenvoudig bereikt door de Universal Lazer LED aan de achterkant van de helm te bevestigen.

Het nieuwe agressieve ontwerp en verfijnde kleurenpalet van de Z1 KinetiCore zullen de aandacht trekken terwijl je je grenzen verlegt.

Beschikbaar in maten S/M/L

Gewicht M CE 220g

Adviesprijs €249,99

Lazer KinetiCore-technologie Door de moderne helmontwerpen opnieuw uit te vinden met meer dan tien jaar aan onderzoek en ontwikkeling, kenmerkt de KinetiCore-technologie van Lazer zich door ingebouwde rotatie-impactbescherming dankzij unieke gecontroleerde kreukelzones die zijn opgenomen in de interne structuur van de helm. Het resultaat van dit geïntegreerde ontwerp is geavanceerde multidirectionele bescherming waardoor rijders met vertrouwen kunnen rijden. KinetiCore gebruikt ook minder materiaal voor verbeterde ventilatie, een lichter helmontwerp en minder kunststoffen in de constructie.


Kijk op de website van Lazer.

 van