14-06-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Lazer introduceert nieuwe Cerro Kineticore gemengde terreinbescherming

Cerro KinetiCore biedt het beste van beide werelden, aangezien deze helm zich zowel op gladde asfaltwegen als off-road in het vuil thuisvoelt.

Belangrijke eigenschappen, zoals sleuven om een bril op hobbelige wegen op zijn plaats te houden, KinetiCore-technologie om te beschermen tegen directe en rotatie-impact, en een magnetische gesp voor een veilige pasvorm, zorgen ervoor dat je veilig en stijlvol bent, waar je ook naartoe gaat. Een kleine klep in combinatie met een insectennet beschermt rijders tegen regen, grind, modder en de schittering van de zon.

Verkrijgbaar in 6 kleurstijlen die geschikt zijn voor ieders rijstijl.

Specificaties

  • Verkrijgbaar in drie maten (S / M / L)
  • Lichtgewicht 270g M CE
  • Adviesprijs €99,99 / $99,99

Lazer KinetiCore-technologie

Met meer dan tien jaar onderzoek en ontwikkeling herdefinieert Lazer het moderne ontwerp van helmen met de KinetiCore-technologie. Deze technologie biedt ingebouwde bescherming tegen rotatie-impact dankzij unieke Controlled Crumple Zones die zijn geïntegreerd in de interne structuur van de helm. Het resultaat van dit geïntegreerde ontwerp is geavanceerde multidirectionele bescherming waarmee rijders met vertrouwen kunnen rijden. KinetiCore maakt ook gebruik van minder materiaal voor verbeterde ventilatie, een lichter helmontwerp en minder kunststoffen in de constructie.

Virginia Tech Helmet Ratings

Alle verkochte helmen moeten voldoen aan minimale veiligheidseisen. Echter, niet alle helmen zijn gelijk en twee helmen die voldoen aan de officiële norm voor certificering kunnen verschillende niveaus van impactbescherming bieden. Het Virginia Tech Helmet Lab is 100% onafhankelijk van elke financiering of invloed van helmfabrikanten en biedt onpartijdige beoordelingen op een 5-sterrenschaal waarmee consumenten geïnformeerde beslissingen kunnen nemen bij het kopen van een helm. Simpel gezegd, de beoordelingen identificeren welke helmen het beste het risico op hersenschudding verminderen. Meer sterren staan voor betere bescherming, waarbij 5 sterren de best beschikbare helmen vertegenwoordigen.

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van