28-07-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Lazer introduceert Volante! Een nieuwe aerodynamische wending van een tijdrithelm

Lazer presenteert met trots de Volante, de nieuwe tijdrithelm. Na meer dan twee jaar van vormgeven en testen, is Lazer verheugd om de nieuwe, ultramoderne helm en zijn geavanceerde ontwerpmethode te onthullen: shaped by air.

De nieuwe Volante-helm wordt de snelste helm in het Lazer assortiment. Ontwikkeld samen met profteams en topatleten zoals Primož Roglič, Tom Dumoulin en Tiesj Benoot. Daarnaast heeft Lazer met de Nederlandse Baanselectie samengewerkt en input gevraagd om deze helm zo snel mogelijk te maken. Hierdoor is Lazer als helmfabrikant aangesloten bij het door de KNWU opgezette Project Tokyo.

Bij tijdritten en baanwedstrijden draait het om minimale marges die de renner die extra seconde geeft om het verschil te maken tussen winst en verlies. Met dat in gedachten heeft Lazer met een specifieke methode de ultieme aerohelm ontwikkeld: de vorm is geoptimaliseerd rond de luchtstroom die ontstaat tijdens het fietsen. Om dit te doen, hebben ze windtunneltests uitgevoerd op verschillende locaties, met diverse testers en verschillende professionele rijders, om er zeker van te zijn dat de helm bij iedere ‘real life’-situatie optimaal presteert. Dit resulteerde in Lazers snelste helm ooit.

Voor meer informatie over de manier waarop de Volante helm is ontwikkeld, ga naar Lazers website en bekijk de video!

Boordevol functies

Lazer heeft de aerodynamica gemaximaliseerd om de Volante zo snel mogelijk te maken, zonder voorbij te gaan aan hun DNA: ze creëerden de perfecte match tussen de renner en zijn uitrusting. Het gaat erom dat de tijdrijder alles kan geven wat hij in zich heeft. De Volante zit boordevol functies: zoals Lazers nieuwe Turnfit® Tilt-systeem en een Aerated X-static voering, de beste technologieën om de prestaties van de renner te optimaliseren.

·       Lazer Turnfit® Tilt-systeem: uniek voor Lazer, maakt het makkelijk om de positie van de helm aan te passen, zelfs als het passysteem is vastgedraaid. De pasvorm kan worden aangepast en vervolgens kan de helm in de gewenste positie worden gekanteld.

·       Verstelbare hoofdschil: hiermee kan het achterste deel van het retentiesysteem omhoog of omlaag worden aangepast, waardoor de verticale maat van de helm verandert afhankelijk van de voorkeuren van de rijder voor extra comfort.

·       Paardenstaart / Ice stuff box: een open ruimte aan de achterzijde van de helm, handig voor renners of rensters met een paardenstaart, of om ijs in de helm te plaatsen om de tijdrijder af te koelen op warme racedagen.

·       Aerated X-Static padding: Artimo-voering die de groei van bacteriën op de stof remt met strategisch geplaatste gaten om meer lucht door de padding in de helm te laten stromen.

·       Magnetische panoramische lens: biedt kristalhelder zicht en bescherming. Ontworpen om perfect te integreren met de helm voor maximale aerodynamische prestaties. Dankzij de magnetische clips is de lens gemakkelijk te verwijderen en te installeren.

Gemaakt voor het Tour de France-podium

De Volante wordt voor het eerst gebruikt door Team Sunweb en Team Jumbo-Visma tijdens de Tour de France tijdrit van 19 september 2020. Deze tijdrit zal plaatsvinden op de voorlaatste dag van de Tour, het zal waarschijnlijk de beslissende etappe zijn voor het eindklassement. Aangezien verschillende Lazer-rijders zoals Primož Roglič, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin tot de topfavorieten behoren voor de algemene overwinning, kan deze tijdrithelm hen helpen om het verschil te maken.

Speed, speed, speed. 

De Volante-helm staat nu bovenaan Lazers Tijdrit/Baan/Triatlon-productcategorie. Dit betekent dat de helm ook zal worden geadopteerd door baanrenners en triatleten. Deze disciplines vereisen, net als bij tijdritten, ook optimale aerodynamica. De Belgische en Nederlandse baanwielerploegen gebruiken de Volante voor het eerst tijdens het komende WK-seizoen.

Commerciële informatie

Beschikbare maten.

–          S: 52-56 cm

–          M/L: 55-59.5 cm

Gewicht
–          340 gram + 135 gram lens (maat S)

–          380 gram + 135 gram lens (maat M/L)
Certificeringen: CE/CPSC/AS
Kleuren: zwart (de witte variant zal niet in de Benelux worden verkocht).
Consumentenadviesprijs: € 374,99
In de winkel verkrijgbaar vanaf: november 2020.
Accessoires: Standaard met een Mirror Lens, Clear of Smoked Lens is verkrijgbaar als accessoire (€ 29,99).


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van