08-01-2021 - Nieuws, Wielrenblad

Lazer onthult de Sphere, de nieuwe beste vriend van elke fietser

De Sphere is ontworpen met de bekende Lazer-designkenmerken, waardoor de helm een premium-stijl heeft. Het is een multi-inzetbare racehelm, geschikt voor elke fietservaring. Het ontwerp is gebaseerd op de natuurlijke rijposities van de rijder. Wielrenners kantelen hun hoofd instinctief in een hoek van ongeveer 15 graden tijdens het rijden. De ventilatiekanalen van de Sphere zijn geoptimaliseerd om het hoofd in deze positie langer koel te houden. Bovendien zal de unieke en compromisloze stijl alle wielrenners bekoren.

Wie je ook bent, de Sphere zal altijd bij je passen. Comfort is een van de belangrijkste uitgangspunten bij het ontwikkelen van Lazer-helmen. De Sphere is uitgerust met het door Lazer gepatenteerde Advanced Rollsys®-systeem met 360° retentie en een verticale aanpassing, zodat gebruikers de passing naar wens kunnen afstellen. Doordat het retentiesysteem bovenop de helm zit, geeft het achter veel ruimte voor paardenstaarten en lang haar. Verkrijgbaar in vier maten, van S tot XL, geschikt voor hoofdmaten van 52 cm tot 64 cm. Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren – er is een Sphere voor ieders smaak.

De exclusieve Lazer-technologieën van topkwaliteit zorgen voor veel comfort en goede prestaties. Dat geldt ook voor de Sphere, maar hoe zit het met de veiligheid? De onafhankelijke helmtestfaciliteit van Virginia Tech beoordeelde deze helm met een perfecte score van 5 sterren, waardoor het een van de veiligste racehelmen op de markt is. Met deze toevoeging hebben 11 verschillende Lazer-helmen nu 5 sterren. Elke dag streven ze er bij Lazer naar om bij te dragen aan een samenleving waar iedere fietser kan genieten van veilig rijden, dit 5 sterren-resultaat beloont jaren van hard werken en maakt Lazer trots.

De kers op de taart is dat de Sphere ook compatibel is met de door Lazer gepatenteerde Aeroshell® en deze alleskunner klaar is voor het vastzetten van brillen. De Aeroshell® verbetert de aerodynamische prestaties en biedt fietsers een goede bescherming voor koude en winderige ritten, waardoor de Sphere onder alle omstandigheden de ideale helm is. Op zoek naar een nieuwe helm voor dagelijkse ritten? Enter the Sphere.

Uitvoeringen en prijs

De nieuwe Sphere komt in vier maten: S (52-56 cm), M (55-59 cm), L (58-61 cm) en XL (61-64 cm). Hierbij verschilt het gewicht van 250 gram tot 310 gram zonder MIPS-technologie. De prijs voor de non-MIPS-variant is €139,99 en de Sphere inclusief MIPS-technologie komt uit op een prijs van €159,99.

Voor meer informatie klik je hier!

 van