14-12-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Lazer presenteert de Jackal, dé helm voor mountainbikers

Snelheid, spanning en stijl zijn de beste vrienden van elke hardcore mountainbiker. Bij Lazer geloven ze dat de perfecte match creëren tussen een rijder en zijn uitrusting het beste is dat een merk kan doen en dat is precies wat de Belgische helmproducent deed met de Jackal. Bij het bouwen van deze helm hebben ze altijd in gedachten gehouden dat ze elke mountainbiker in staat stellen om zijn comfort, plezier en vrijheid te maximaliseren tijdens het rijden op de paden.

Lazer Jackal

Uitgerust met een strak afgewerkt verstelbaar vizier, een universele achterhandgreep, een ultralichte en gemakkelijk te openen magnetische gesp en camerabevestiging. Lazer heeft de Jackal alle functies gegeven die nodig zijn om de meest extreme ritten te maken. De Lazer Jackal werd getest door Virginia Tech’s helmets safety test facility en kreeg een perfecte 5 sterren voor veiligheid, waardoor het totale aantal Lazer 5-sterren modellen op een verbluffende 10 komt.

Lazer Jackal

We hebben deze helm ontwikkeld en getest met enkele van de beste mountainbikers ter wereld. Lazer heeft met hen samengewerkt bij elke stap van het proces om tot dit resultaat te komen. Voor de productontwikkeling heeft Lazer ervaren rijders zoals Thomas Vanderham en de 2020 UCI Downhill World Cup-winnaar Matt Walker aan boord, zij waren buitengewoon nuttig bij het overwegen van elke rijparameter.

Thomas Vanderham, professionele mountainbikelegende: ‘De Jackal is een zeer geschikte helm voor het gebied waar ik woon en rijd. Ik raad deze helm aan voor rijders van alle niveaus die op zoek zijn naar een helm met volledige functionaliteit die veel bescherming biedt. ”

Lazer Jackal

Voor meer informatie over deze gloednieuwe helm kan je terecht op de website van Lazer.

Beschikbaarheid en prijs

Komt in maten S (52-56 cm), M (55-59 cm) en L (58-61 cm)
Certificaten:    CE/CPSC/AS

Gewicht (zonder MIPS):
– 340 gram (maat S CE/CPSC)     350 gram (maat S AS)
– 360 gram (maat M CE/CPSC)   380 gram (maar M AS)
– 390 gram (maat L CE/CPSC)     410 gram (maat L AS)

Ook verkrijgbaar met MIPS. Beschikbare kleuren: Zwart, Blauw, Groen/Fluor Geel, Grijs, Wit/Zwart. Alle kleuren zijn zowel met als zonder MIPS beschikbaar, waardoor een breed scala aan opties voor alle rijders mogelijk is.

Verkoopadviesprijs:
– € 159,99.
– € 179,99 MIPS versie.

Beschikbaarheidsdatum: december 2020.

 van