02-06-2023 - Nieuws, Wielrenblad

Lazer viert samenwerking Tour de France met unieke helmontwerpen

Na een historische Tour de France in 2022 waar zes etappezeges, de ‘super combatif’-prijs, de bolletjestrui, de groene trui en natuurlijk de gele trui allemaal werden gewonnen door renners met Lazer-helmen. Lazer is verheugd om zijn samenwerking aan te kondigen met een van de meest iconische wielerevenementen ter wereld – Le Tour de France™. Speciale versies van drie Lazer-helmen krijgen een op de Tour de France en Maillot Jaune geïnspireerde make-over.

De licentieovereenkomst tussen beide partijen zal ten minste 3 jaar voortduren, resulterend in talrijke nieuwe en unieke helmontwerpen. De collectie van 2023, met Nutz KinetiCore, Tempo KinetiCore en Tonic KinetiCore, is geïnspireerd op de beruchte leiderstruien van de Tour de France die vorig jaar allemaal werden gewonnen door Lazer-rijders.

De volledige collectie is gericht op een breed scala aan rijders van alle niveaus, of het nu gaat om serieuze racers, recreatieve fietsers of zelfs kinderen die voor het eerst op twee wielen stappen. We hopen, net als de Tour, fans te verenigen in een gedeelde waardering voor de sport en iedereen te inspireren om veilig op de fiets te stappen. Immers, zelfs degenen in de door het ontwerp geïnspireerde leiderstruien begonnen met een enkele pedaalslag.

Met de gedeelde wens om bij te dragen aan een samenleving waarin fietsers kunnen genieten van het rijden in veiligheid en stijl, presenteren Lazer, de Tour de France en A.S.O de volgende modellen. Alle helmen van de speciale editie hebben dezelfde geweldige functies als ons hoofdassortiment.

Nutz KinetiCore – Tour de France-editie
Nutz KinetiCore, een beschermende en comfortabele helm voor kleintjes die afstuderen op de eerste trapfiets, voegt zich bij het peloton van de Tour de France. De helm is voorzien van een zelfstellend KidFit systeem dat ervoor zorgt dat de helm altijd goed zit, zonder dat je tijd kwijt bent aan het afstellen van de helm.

De helm van de Tour de France-editie krijgt een grafische update met een Tour de France-logo bovenop en een geanimeerd peloton met groene, gele en stippentruien. Met dit ontwerp kunnen zelfs de jongste renners het gevoel krijgen in het peloton te rijden.

Tempo KinetiCore – Tour de France-editie
De Tour de France is voor iedereen, wat blijkt uit de 3,5 miljard kijkers die erop afstemden, waardoor het het meest bekeken sportevenement ter wereld is. Daarom krijgt Tempo KinetiCore, gebouwd voor de recreatieve fietser, een Tour de France make-over. Tempo KinetiCore is een ademende en comfortabele instaphelm die alles aankan.

De Tour de France-editie speelt met een mix van glanzende en matzwarte coating om een subtiel maar uniek ontwerp te creëren. Afgewerkt met het Tour de France-logo en de kleuren van de leiderstrui op de achterkant, geïnspireerd op de snelheid van de race en een eerbetoon aan de Tour de France.

Tonic KinetiCore – Maillot Jaune-editie
Het merk Maillot Jaune brengt fietsers samen rond gedeelde ambities: elegante producten, een passie voor uitmuntendheid en een subtiel eerbetoon aan de geschiedenis van de Tour de France. Tonic KinetiCore past bij deze ambities door stijl en prestaties te combineren voor fietsers van alle niveaus. Daarom heeft Tonic KinetiCore de Maillot Jaune a.k.a. Yellow Jersey gekregen door een nieuw ontwerp te krijgen.

De Maillot Jaune-editie is een elegante zwarte helm … met een vleugje geel natuurlijk. Het is voorzien van het Maillot Jaune-logo, dat kan worden geïnterpreteerd als een vogelvlucht van een fietser of een atleet met hun armen geheven in de overwinning, aan de zijkant van de helm en herhaalt de merknaam op de bovenkant van de helm.

Kortom, het heeft alles wat je nodig hebt om de legendarische geest van de Tour te kanaliseren, wat je niveau ook is, wat je doelen ook zijn.

Lazer KinetiCore-technologie
De KinetiCore-helmtechnologie van Lazer, die een modern helmontwerp opnieuw uitvindt met meer dan tien jaar onderzoek, ontwikkeling en testen, biedt ingebouwde bescherming tegen rotatie-impact dankzij unieke gecontroleerde kreukelzones die zijn verwerkt in de interne structuur van de helm. Het resultaat van dit geïntegreerde ontwerp is geavanceerde multidirectionele bescherming die zorgt voor zelfverzekerde ritten. De ingebouwde technologie van KinetiCore gebruikt ook minder materiaal voor verbeterde ventilatie, een lichter helmontwerp en minder kunststoffen die in de constructie worden gebruikt.

Klik hier voor meer informatie!


Voor meer wielernieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van SOUL en volg ons op Facebook en Instagram!

 van