27-06-2016 - Nieuws, Wielrenblad

LBL Ardennen Classic op zaterdag 13 augustus 2016

De 34e LBL Ardennen Classic vindt plaats op zaterdag 13 augustus 2016. Eerder was gecommuniceerd dat het startschot een week later zou klinken. Wegens een evenement op dezelfde dag heeft organisator Le Champion besloten om de fietsklassieker te verplaatsen naar zaterdag 13 augustus.  Door de datumwijziging kunnen de duizenden fietsers alsnog de legendarische Redoute beklimmen.

lbl-ardennen-classic-op-zaterdag-13-augustus-2016

De Ronde

Fietsers komen naar de Belgische Ardennen om onder andere de Redoute te beklimmen, een klim die ook de profs in het voorjaar beklimmen. Het is tevens een hoogtepunt uit het parcours wat veel hoogtemeters heeft. Reden van deze wijziging is een lokaal folkloristisch evenement dat op dezelfde dag plaatsvindt op de Redoute. Een combinatie van beide evenementen op dezelfde dag bleek bij nader inzien voor de Belgische autoriteiten niet haalbaar.

“Een LBL Ardennen Classic zonder de Redoute was voor ons geen optie en daarom vragen wij de renners om een week eerder af te reizen richting het zuiden. Zo kunnen we een optimale route uitzetten die we voor ogen hebben”, aldus Nicole Masolijn, event manager van Le Champion. Deelnemers die op de nieuwe datum verhinderd zijn, kunnen hun inschrijving kosteloos annuleren.

Organisator Le Champion kijkt uit naar de 34e editie, met prachtig uitgepijlde routes over de onbekendere wegen, maar mét de beroemde beklimmingen. Als toerfietser mag je deze toertocht niet missen.

Voor meer informatie over de LBL Ardennen Classic klik je hier.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meedoen? Dan klik je hier.

Wielrenblad_Bannertje

 van