11-05-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Ronde van de Westfriese Omringdijk 10 juli 2016

Omdat de Omringdijk als provinciaal monument enkele jaren geleden opnieuw in de belangstelling kwam te staan, plaatste Le Champion samen met het programmabureau Westfriese Omringdijk de klassieke tocht in vernieuwde stijl op de kalender. Vanaf de start in 2010 was de nieuwe Ronde meteen een succes met jaarlijks een groeiend deelnemersveld van gemiddeld 1.700 in de eerste jaren tot bijna 2.500 in het afgelopen jaar. Deze prachtige tocht waar de langste afstand over de gehele Omringdijk gaat is er een die je niet mag missen.

De Ronde van de Westfriese Omringdijk kent drie verschillende afstanden, elk te volgen vanuit de startlocaties Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn. De afstand van 135 km over de gehele Omringdijk is een prestatieve toertocht voor de meer getrainde wielrenner. Voor recreatieve fietsers en beginnende racefietsers zijn afstanden van 50 km en 80 km uitgezet. Deze kortere routes vanuit dezelfde vier startplaatsen gaan voor een deel over de Omringdijk en voor een deel door het binnen de dijk gelegen Westfriese landschap. Waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden is dat ook de deelnemers aan een korte afstand een optimale belevingswaarde ervaren.

Dit jaar is de Ronde van de Westfriese Omringdijk uitgekozen door NTFU als jubileumtocht. De NTFU bestaat 60 jaar en wilt dat graag vieren. Tijdens het 60-jarige jubileum staan de dijken centraal, hier kan de Ronde van de Westfriese Omringdijk uiteraard niet ontbreken.

Op zondag 10 juli vindt de 6e Ronde van de Westfriese Omringdijk plaats, dus zorg ervoor dat je deze tocht niet mist en schrijf je snel in op www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

banner wielrenblad nieuwsbrief

 van