01-05-2015 - Windsurfen, Nieuws

Le Défi Dunkerbeck Speed Challenge

De Dunkerbeck Speed Challenge en Le Défi bundelen hun krachten. Er zal een virtuele GPS speed challenge zijn, dat te vergelijken is met de windomstandigheden van Le Défi.

Het idee is ontstaan toen Phillipe Bru, de organisator van Le Défi deelnam aan de Bjorn’s Speed Contest. Na een aantal brainstorm-sessies was iedereen enthousiast en besloten de watersportliefhebbers hun activiteiten samen te bundelen.

“In beide disciplines, snelheid en lange afstand, is de snelste windsurfer de winnaar. Dus waarom zou je de twee niet combineren in Le Défi? ‘s Werelds eerste GPS-challenge zal ook op diezelfde dag georganiseerd worden.” aldus Dunkerbeck en Bru.

GPS speed challenge - tekst1

De GPS-challenge geeft windsurfers van over de hele wereld de mogelijkheid om virtueel de strijd aan te gaan met de 1200 zeilers in Défi. Dus voor iedereen die niet bij het evenement aanwezig kan zijn, zal de Gran Canaria Le Défi Dunkerbeck Speed Challenge, twee aparte rankings opstellen. Eén voor de actieve deelnemers aan het event en één voor degene die deelnemen vanaf hun thuisspot.

De Dunkerbeck Speed Challenge zal plaatsvinden in Gran Canaria op 16 mei, afhankelijk van de weersomstandigheden. Een week voor het evenement zal dit worden bevestigd.

[ hana-code-insert ] 'Dunckerbeck speed challenge' is not found

 van