25-02-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Lee Cougan lanceert een met Comptrol ontworpen stuur

Competitie vereist zowel snelheid als controle. De Lee Cougan Comptrol, ontworpen voor offroad-prestaties.

De samenstelling

Licht, stijf en ontworpen voor een direct en nauwkeurig rijgevoel zonder gewichtsverlies. Gemaakt van een geoptimaliseerde mix van 3K + UD Carbon, is het Lee Cougan Comptrol stuur ontworpen om je voorkant nauwkeuriger en preciezer te maken. Hierdoor ervaart de rijder een vlijmscherpe fiets. Bespaar gewicht en seconden door uw stuur te upgraden naar Lee Cougan Comptrol en voel de voordelen van zowel klimmen als dalen.

Ontwikkelingsproces tot een uniek product

Het vinden van de perfecte samenstelling
  • Het proces: Door laboratorium- en veldtesten uit te voeren in samenwerking met Team Soudal Lee Cougan, heeft de Comptrol het ontwikkelingsteam kon feedback van elite-racers implementeren om de beste te ontwikkelen constructie en perfecte mix van materialen.
  • De oplossing: Deze activiteit leidde tot een selectie van 3K- en unidirectionele koolstofweefsels die in staat zijn om de perfecte balans tussen stijfheid en comfort te bieden met behoud van een extreem lichtgewicht. De hele constructie weegt 275 gram.
Het verwerken van de kabels
  • Het proces: Het ontwerp van de kabelgeleiding van het stuur van Comptrol is ontworpen om plaats te bieden aan maximaal 4 kabels. Dit met als doel ze te verbergen voor zowel het oog als de elementen.
  • De oplossing: Via een speciale techniek en carbon layup zijn we erin geslaagd om een ​​depressie te creëren aan de onderkant van het stuur waardoor de slangen soepel kunnen lopen zonder de stuurbeweging te beperken. Met dank aan Shadow Kabelgeleiding. De resulterende constructie is voor het oog vrij van kabels en kan gemakkelijk worden verwijderd. Hierdoor worden onderhoudsdoeleinden of voor het inpakken van de fiets voor reizen makkelijk.
De beste verhouding voor prestaties
  • Het proces: Het vinden van de perfecte combinatie voor het Comptrol-stuur was een van onze grootste taken. We gebruikten 3D prototyping gecombineerd met real-life bikefitting om meer dan 10 verschillende oplossingen te creëren om mee te werken. Voordat we de juiste formule tussen hoeken, sweep en steellengte vindt gaat er dus heel wat proberen aan vooraf.
  • De oplossing: Met het Comptrol Integrated-stuur kunnen rijders de beste positie in het zadel vinden voor offroad rijden. Fietsers kunnen kiezen uit 3 verschillende stuurpenlengtes.

Kenmerken

  • Gewicht: 275 gram +/- 3%
  • Maximale koppel: 6NM
  • Materiaal: 3K en UD carbon

Adviesprijs: € 319

Voor meer informatie over het stuur en Lee Cougan X Comptrol klik hier.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. UP/DOWN is los te bestellen in onze webshop, klik hier voor de webshop. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van