LEMMO introduceert de eerste E+ Bike in Nederland

LEMMO combineert het plezier en de eenvoud van fietsen met door technologie gedreven prestaties en tilt lichtgewicht elektrische mobiliteit naar een nieuw niveau met het in Nederland uitbrengen van de LEMMO ONE E+Bike.

LEMMO ONE is de allereerste fiets die kan transformeren van volledig manueel naar volledig elektrisch. Dit unieke E+Bike concept biedt het moeiteloze plezier van een trapondersteunde e-bike met de soepelheid van een weerstandsvrije traditionele fiets – alles in één voertuig – waardoor de noodzaak om zowel een aparte e-bike als een traditionele “m-bike” te bezitten vervalt. Met dit concept geeft de LEMMO ONE zijn of haar eigenaar nieuwe mogelijkheden voor hybride vrijheid.

Dual Mode Clutch Hub

De LEMMO ONE E+Bike wordt mogelijk gemaakt door de gepatenteerde DUAL MODE CLUTCH HUB waarmee fietsers de 250W elektromotor kunnen loskoppelen van de achternaaf.

Dit resulteert in een wendbare en lichtgewicht fiets met een m-bike gewicht van slechts 15 kg na het eenvoudig verwijderen van de e-onderdelen. Dit geeft fietsers het plezier van een soepele en weerstandsvrije traditionele fiets om stedenen alles daarbuiten te verkennen, zonder de noodzaak van gemotoriseerde ondersteuning.

Smartpac

Geeft niet alleen energie aan je fiets, maar ook aan je dagelijkse leven.

Fietsen zonder e-onderdelen hebben een aanzienlijk langere levensduur. Door de belangrijkste e-onderdelen onafhankelijk van de fiets te maken creëerde LEMMO de Smartpac: een gemakkelijk te verwijderen, draagbare unit die accu, motorcontroller, ‘Internet of Things’ en andere techniek integreert.

Bovendien biedt de Smartpac een betrouwbare energiebron voor het opladen van elektronische apparaten, zelfs laptops en smartphones, voor extreme veelzijdigheid onderweg en kan hij thuis eenvoudig binnen 3,5 uur worden opgeladen.

Om de best mogelijke en veiligste e-bike ervaring te bieden, is de Smartpac gekoppeld aan een speciale app waarmee berijders hun e-bike op afstand kunnen bedienen, lokaliseren en vergrendelen.

Dankzij de afneembare Smartpac kan de e-unit van de LEMMO ONE worden vervangen als de elektrische onderdelen verouderen of kan deze worden geüpgraded zonder dat er een nieuwe e-bike hoeft te worden aangeschaft. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van afval en duidelijke voordelen voor zowel de consument als het milieu.

De Smartpac kan flexibel worden gekocht of geleased via een abonnement, en indien nodig worden vernieuwd naar de nieuwste technologie.

Veelzijdigheid

Het frame van gegoten gerecycled aluminium is geassembleerd met een speciaal lijmproces afkomstig uit de nieuwste autotechnologie. De LEMMO ONE is verkrijgbaar met een 1×10-aandrijving (11-42T), in zowel step-over als step-through frames, en is klaar voor off-grid-avonturen dankzij royale banden, sterke en betrouwbare hydraulische schijfremmen en een nieuw accessoire dat binnenkort kan worden aangeschaft, namelijk een verende zadelpen. Een riemaandrijving  is beschikbaar vanaf medio juli 2023, maar kan direct worden gekocht en wordt binnen 4 weken verzonden.

LEMMO Future

LEMMO staat voor Light Electric Micro Mobility en is een in Berlijn gevestigde startup die zich richt op micro-mobiliteit. Het ervaren team wil een antwoord bieden op de behoeften van de toekomst van het vervoer in de stad. Daarom is Lemmo One slechts het eerste product, er zullen meer voertuigen volgen, en niet alleen fietsen.

Lemmo belooft hun klanten betaalbare producten te brengen om meer gebruikers op e-voertuigen in plaats van motorvoertuigen te krijgen. Dit zal worden bereikt door het assemblageproces en het ontwerp zodanig te reorganiseren dat het eenvoudig genoeg is om het kostenefficiënt te maken.

Lancering in Nederland juni 2023

De LEMMO ONE E+Bike is in Nederland verkrijgbaar via de LEMMO Website en kan vanaf 22 juni 2023 worden uitgeprobeerd in de Workspace 6 (Tussen de Bogen 6, 1013 GM Amsterdam).

Klik hier voor meer informatie!


Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent elektrische fietsen? Houd dan de nieuwspagina van Electrified in de gaten! Benieuwd naar routes, tips & tricks en nog meer leesvoer? Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Electrified E-Bike Magazine en volg ons op Facebook en Instagram!

 van